Τάκος με πικάντικο κιμά και φασόλια! Σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερο!

Τάκος με πικάντικο κιμά και φασόλια! Σίγουρα δεν έχεις δοκιμάσει καλύτερο!

  • Μερίδες: 4

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10'

  • Χρόνος μαγειρέματος: 25'

  • Έτοιμο σε: 35'


Θέλετε ένα μεζεδάκι σπέσιαλ και ελαφρώς πικάντικο για να συνοδέψετε τη μπίρα σας. Ετοιμάστε τάκος με νόστιμο πικάντικο κιμά και συνοδέψτε με αρωματικό γιαούρτι με λάιμ που τους πάει πολύ.



Υλικά



  • 12 τάκος τραγανά (σε πακέτο στα σούπερ μάρκετ)

  • 350γρ. κιμά μοσχαρίσιο

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

  • 400γρ. φασόλια κόκκινα από κονσέρβα (kidney beans), στραγγισμένα

  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

  • 1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά

  • 400γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες (1 μεγάλη κονσέρβα)

  • ½ φλιτζάνι κόλιανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό

  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

  • γιαούρτι στραγγιστό


Διαδικασία



Βήμα 1


Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι με τον κιμά και την πιπερίτσα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Προσθέτετε το σκόρδο και την πάπρικα, λίγο νερό και βράζετε για 2-3 λεπτά.



Βήμα 2


Ρίχνετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 45-50 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτεί καλά ο κιμάς. Στα τελευταία 10 λεπτά προσθέτετε τα φασόλια να βράσουν μαζί με τη σάλτσα.



Βήμα 3


Ζεσταίνετε τα τάκος σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και τα γεμίζετε με το μίγμα.Πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο ή το μαϊντανό και συνοδεύετε με το γιαούρτι ανακατεμένο με το χυμό και το ξύσμα του λάιμ. Σερβίρετε αμέσως!




Σημείωση: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένο τυρί τσένταρ πριν ρίξετε τον κόλιανδρο