Πώς θα μεγαλώσεις τα χείλη σου με το μακιγιάζ (μόνο)!

Δείτε τον τρόπο!

Πώς θα μεγαλώσεις τα χείλη σου με το μακιγιάζ (μόνο)!

Θέλεις να μεγαλώσεις τα χείλη σου, αλλά δεν ξέρεις τον τρόπο;

Έχεις δοκιμάσει να βάλεις περίγραμμα γύρω από τα χείλια, που σου είπαν πως έτσι αποκτάς επιπλέον όγκο, αλλά τελικά δεν έμεινες καθόλου ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα αφού φαινόταν η... απελπισμένη προσπάθεια; Έχουμε τη λύση, για να κάνεις τα χείλη σου να φαίνονται μεγάλα και ζουμερά. Αρκεί ν΄ακολουθήσεις 8 συγκεκριμένα βήματα. Έτοιμη; Ξεκινάμε!

ΒΗΜΑ 1

Απλώνεις σε όλο σου το πρόσωπο το μέικ απ σου και στα χείλη. Με αυτόν τον τρόπο θ΄αποχρωματιστούν. Μπορείς αν θες στα χείλη να χρησιμοποιήσεις και το κονσίλερ σου, αρκεί να μην είναι πολύ ανοιχτόχρωμο.

ΒΗΜΑ 2

Τώρα τα χείλη σου σχεδόν δεν φαίνονται, έχουν γίνει ένα με το χρώμα του προσώπου σου. Παίρνεις λοιπόν ένα μολύβι για περίγραμμα περίπου στο χρώμα των χειλιών σου και τα σχηματίζεις λίγο πιο έξω και πιο πάνω από το φυσικό τους σχήμα. Βάζεις λίγη πούδρα.

ΒΗΜΑ 3

Τώρα πάνω στη γραμμή που έχεις κάνει με το απαλό μολύβι, κάνεις μια νέα γραμμή με μολύβι στο χρώμα του κραγιόν που θα χρησιμοποιήσεις. Αυτό το κάνεις αν επιλέξεις ένα έντονο κόκκινο, μπορντώ ή φούξια κραγιόν. Στην περίπτωση που τα θέλεις φυσικά, άρα το χρώμα του μολυβιού με το οποίο έκανες το πρώτο περίγραμμα σε ικανοποιεί πηγαίνεις αμέσως στο βήμα 4.

ΒΗΜΑ 4

Με ένα πινελάκι χειλιών, για να βάζεις τη σωστή ποσότητα και να μην βγεις έξω από το περίγραμμα που έχεις σχεδιάσει, βάζεις το κραγιόν. Όχι απευθείας το κραγιόν στα χείλη γιατί θα χαλάσει το σχήμα. Ξεκινάς από έξω προς τα μέσα.

ΒΗΜΑ 5

Τώρα ταμπονάρεις τα χείλη σου σε ένα χαρτομάντιλο, βάζεις λίγη πούδρα για να μείνει για ώρες το κραγιόν και επαναλαμβάνεις τη διαδικασία του βήματος 4.

ΒΗΜΑ 6

Με ένα μπεζ μολύβι, σαν αυτό που χρησιμοποιείς για μέσα στο μάτι, σχεδιάζεις πάνω από το περίγραμμα τα χείλη σου. Σα να κάνεις δηλαδή ένα νέο περίγραμμα ελάχιστα πιο πάνω από αυτό που ήδη έχεις σχηματίσει.

ΒΗΜΑ 7

Βάζεις πούδρα στο πρόσωπό σου και στην περιοχή πάνω από τα χείλη.

ΒΗΜΑ 8

Αν θες βάζεις στο κέντρο των χειλιών λίγο διάφανο λιπ γκλος. Έτοιμη!

Κραγιόν ή lip gloss; Μάθε τις διαφορές και σε ποιες ταιριάζουν!

Ψηφίζεις κραγιόν ή λιπ γκλος; Είσαι φανατική του ματ ή λατρεύεις τη λάμψη;

Για δες τη σύγκριση των δύο προϊόντων σε πέντε κρίσιμα χαρακτηριστικά:

Το αποτέλεσμα
Κραγιόν: Με βαθύ και απαράμιλλο χρώμα, ό,τι κι αν διαλέξεις, από τολμηρό κόκκινο μέχρι συνεσταλμένο nude, το αποτέλεσμα είναι πάντα πολύ θηλυκό και προσεγμένο. Οι πιο κοινές εκδοχές του είναι η ματ και η κρεμώδης υφή αλλά οι νέες φόρμουλες το θέλουν πιο φωτεινό, αφού η ελαφριά ως μέτρια κάλυψη προσφέρει τη λάμψη του lip gloss.
Λιπ γκλος: Με μια μόνο κίνηση του απλικατέρ, τα χείλη αποκτούν ζουμερή όψη χάρη σε μια διάφανη στρώση γενναιόδωρης λάμψης.

Η καταλληλότητα ανά περίπτωση
Κραγιόν: Ιδανικό για το βράδυ, τη δουλειά, ή οποιαδήποτε άλλη περίσταση όπου θέλεις να φαίνεσαι περιποιημένη και έτοιμη στη στιγμή.
Λιπ γκλος: Σαββατοκύριακα και βραδινές έξοδοι, όπου θα τονίσεις περισσότερο και τα μάτια σου.

Η υφή
Κραγιόν: Η ακριβής εφαρμογή σού εξασφαλίζει ένα τέλειο περίγραμμα στα χείλη, γεγονός που αποτελεί μεγάλο συν, αν σκεφτείς ότι μεγαλώνοντας τα χείλη χάνουν σταδιακά τον όγκο τους και γίνονται λιγότερο τονισμένα.
Λιπ γκλος: Η διάφανη υφή κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο γεμάτα. «Βάλε λίγο διάφανο gloss στο κέντρο του κάτω χείλους και θα έχεις ένα σαγηνευτικό αποτέλεσμα», λέει η makeup artist των διασημοτήτων Pati Dubroff.

Η διάρκεια
Κραγιόν:Ο μέσος όρος διάρκειας του κοινού lipstick είναι δύο ώρες, ή και λιγότερο αν αργοπίνεις τον latte σου (τα καυτά ποτά λιώνουν τις κέρινες ουσίες που σταθεροποιούν το χρώμα), ή καταβροχθίζεις πατατάκια (οι λιπαρές τροφές απαιτούν συχνό σκούπισμα). Διάλεξε ένα κραγιόν με πολυμερή, ceramides κι ένα τελείωμα που χαρίζει μια έκρηξη χρώματος στα χείλη ενώ διαρκεί ακόμα κι όταν πίνεις καφέ, επισκέπτεσαι τον αυτόματο πωλητή, ή φιλάς τον αγαπημένο σου.
Λιπ γκλος: Το χαρακτηριστικό του gloss είναι η μικρή του διάρκεια, ωστόσο δεν έχουν όλες οι φόρμουλες «τάσεις φυγής». Για μεγαλύτερη σταθερότητα, η makeup artist Fiona Stiles συμβουλεύει να ενυδατώνεις τα χείλη σου με ένα προστατευτικό χειλιών με βούτυρο καριτέ προτού απλώσεις το gloss. Έτσι, το χρώμα θα εφαρμόσει καλύτερα πάνω στην κέρινη επιφάνεια του lip balm.

Ο παράγοντας ηλικία
Κραγιόν:Το βασικό ψεγάδι του lipstick είναι ότι μπορεί να τρέξει και να εισχωρήσει στις λεπτές γραμμές του στόματος. Προτίμησε τις κρεμώδεις, ματ φόρμουλες που παραμένουν για περισσότερο χρόνο στη θέση τους συγκριτικά με τις γυαλιστερές εκδοχές τους, λέει η Stiles.
Λιπ γκλος: Τα γυαλιστερά ροζ lip gloss είναι οκ… αν πηγαίνεις ακόμα γυμνάσιο. Για ένα πιο σοφιστικέ λουκ, δοκίμασε τις λιγότερο εκτυφλωτικές, ουδέτερες αποχρώσεις με έναν τόνο ροδακινί, ροζ ή καραμέλα.