10 μυστικά που οι στυλίστες μοιράζονται μόνο με τους διάσημους πελάτες τους!

Μάθε ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για το στυλ σου από τους ειδικούς

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
shutterstock
shutterstock

To στυλ δεν είναι αγγαρεία, είναι δημιουργικότητα, φαντασία, έμπνευση και φυσικά λίγες γνώσεις γύρω από τις τρέχουσες τάσεις αλλά και από τα... καλά κρυμμένα μυστικά των στυλιστών, που τα μοιράζονται με τους επώνυμους πελάτες τους. Ωστόσο, επειδή... ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον, ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 βασικά που πρέπει να ξέρεις για να ντυθείς σωστά και να είσαι πλήρως ενημερωμένη στις εξόδους σου. Οι επαγγελματίες στυλίστες μάς δίνουν τις καλύτερες συμβουλές τους για τη μόδα, που θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από το χάος της γκαρνταρόμπας μας!

Μια Γαλλίδα μπαίνει στα Zara: 10 must-have items που αγοράζει

10 top secrets για το στυλ από τους fashion experts

Nαι στη μονοχρωμία

Είναι ο ορισμός της απόλυτης κομψότητας αλλά και μια safe επιλογή για κάθε περίσταση. Γκρι, που δεν είναι... βαρετό, ροζ ή λευκό θα κάνουν καλά τη δουλειά τους φέτος. Επιπλέον, ένα total denim look θα σε πάει ένα... level παραπάνω στυλιστικά.

Επένδυσε σε 3 βασικά κομμάτια

Τρία αντικείμενα μόνο χρειάζεσαι για να στηρίξεις στην εντέλεια μια εμφάνιση: Ένα ζευγάρι κλασικά γυαλιά ηλίου, μια κομψή και στυλάτη δερμάτινη τσάντα και ένα εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια (δες τις τάσεις της σεζόν), αναβαθμίζοντας αμέσως κάθε σύνολο.

Δοκίμασε αξεσουάρ σε έντονα χρώματα

Το μαύρο είναι εύκολο και ευέλικτο, το ξέρεις καλά αυτό. Αλλά αν θέλεις να τολμήσεις με το χρώμα, ξεκίνα με φωτεινα αξεσουάρ και μετά πήγαινε στα ρούχα. Έτσι θα συνηθίσεις καλύτερα στην αλλαγή και θα σου είναι πιο εύκολο να προχωρήσεις μετά πιο... δραστικά.

Επένδυσε σε μια vintage ζακέτα

Δώστε νέα πνοή στα rock μπλουζάκια σου, συνδυάζοντάς τα με μια ζακέτα της... γιαγιάς. Ένα κλασικό cardigan είναι η σωστή επιλογή, ειδικά εάν το φορέσεις με ένα "σκισμένο" τζιν και loafers, για μια μοντέρνα εμφάνιση.

Φόρεσε τα αθλητικά όχι μόνο στο γυμναστήριο

Τα sneakers δεν είναι μόνο για τον διάδρομο. To ξέρεις καλά αυτό, αφού παρακολουθείς Εβδομάδες Μόδας αλλά και τα it-girls Που δίνουν το "παρών" έξω από τα ντεφιλέ! Με φόρεμα ή φούστα αλλά και με το κοστούμι σου, θα κάνεις τη διαφορά.

Βάλε ζώνη

Είναι ο πιο ευκολος τρόπος για να δημιουργήσεις σιλουέτα, εδικά φέτος που τα oversized κομματια έχουν την τιμητική τους. Επιπλέον με την προσθήτη μιας ζώνης μπορείς να αναβαθμίσεις το casual look σου.

Υιοθέτησε τον κανόνα των "δύο"

Δύο είναι ο μέγιστος αριθμός εμπριμέ που είναι φαινομενικά αταίριαστα μεταξύ τους, όπως για παράδειγμα ρίγες με φλοράλ. Μην προσθέσεις τρίτο.

Οι πέρλες είναι must

Ένα κολιέ με πολλές σειρές ή μία μόνο, κλιπ για τα μαλλιά με πέρλες ή ένα φόρεμα διακοσμημένο με μαργαριταρια ή ακόμα ένα ζευγάρι σκουλαρίκια (τσέκαρε αυτά που θα αναβαθμίσουν τα outfits σου) θα κάνουν αυτόματα update στο look σου, ενώ θα αναβιώσεις με ευκολία την ρετρό τάση αλλά και το balletcor style.

Τα loafers που αγαπάμε

Τα loafers είναι μεγάλη τάση στα παπούτσια αυτήν τη στιγμή, που προσθέτει έξτρα στυλ σε φορέματα και φούστες. Φόρεσέ τα με κάλτσες μέχρι το γόνατο ή κοντά καλτσάκια με δαντέλα, για να κάνεις fashion statement.

Blazer up

Ένα καλό blazer μπορεί να αναδείξει σχεδόν κάθε εμφάνιση. Δοκίμασε φέτος βελούδο, δέρμα (δες τα δερμάτινα κομμάτια που θα βάλεις στην ντουλάπα σου), μπροκάρ ή tweed και δεν θα χάσεις σε... στυλ!