Πως να χαρείς την εορταστική περίοδο του Πάσχα, χωρίς να παχύνεις…

Από την Fitness Coach, Σάντυ Κανιού

Πως να χαρείς την εορταστική περίοδο του Πάσχα, χωρίς να παχύνεις…

Σε κάθε εορταστική περίοδο οι περισσότεροι σκεφτόμαστε τι θα φάμε και πόσα κιλά θα πάρουμε. Σημασία δεν έχει πόσο θα φας τις ημέρες των γιορτών αλλά τι κάνεις πριν και μετά από αυτές. Αυτό το οποίο εννοώ είναι πως όταν ασκείσαι συστηματικά και τρέφεσαι υγιεινά, στην καθημερινότητά σου, οι υγιεινές σου συνήθειες δε θα σου επιτρέψουν να παρεκτραπείς.

Παρόλα αυτά, αν όντως ξεφύγεις λίγο παραπάνω την ημέρα του Πάσχα, μπορείς να επανέλθεις στις συνήθειες σου τις επόμενες ημέρες. Αυτό που συνιστώ πάντα είναι να μην χάνεις τις προπονήσεις σου καθ’ όλη την εορταστική περίοδο γιατί έτσι θα παραμένεις ενεργός-ή και στο σώμα αλλά και στο μυαλό.

Στις περιόδους νηστείας, πολλοί άνθρωποι, προκειμένου να χορτάσουν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων με αποτέλεσμα να βάζουν επιπλέον κιλά. Με την πληθώρα νηστίσιμων συνταγών που υπάρχουν, μπορείς να τρέφεσαι γευστικά, χορταίνοντας και όχι παχαίνοντας.

Την ημέρα του Πάσχα, προσπάθησε να γεμίσεις το πιάτο σου με σαλάτα και ‘’καθαρό’’ κρέας.

Απέφυγε την πέτσα (όσο λαχταριστή και αν μοιάζει) και τα λίπη.

Μπορείς να γευτείς όποια από τα επιπλέον συνοδευτικά υπάρχουν στο τραπέζι, χωρίς να υπερβάλλεις και να ολοκληρώσεις το γεύμα σου με ένα μικρό κομμάτι γλυκό.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, είμαι βέβαιη πως η ζυγαριά σου θα παραμείνει στα ίδια.

Αν από την άλλη, θέλεις να χαρείς την ημέρα, μέσω του φαγητού και χωρίς περιορισμούς ,φρόντισε να φας ένα ελαφρύ πρωινό και να ισορροπήσεις με πιο υγιεινά γεύματα τις επόμενες ημέρες, βάζοντας στο πρόγραμμά σου, ξανά τη γυμναστική.

Ήπια άσκηση από την επόμενη κιόλας ημέρα με σωστές διατροφικές επιλογές, θα σε επαναφέρουν άμεσα στην πραγματικότητα.

Οφείλω να τονίσω πως οι παραπάνω διατροφικές συστάσεις αποτελούν γενικευμένες συμβουλές για μια ισορροπημένη διατροφή και δεν υποκαθιστούν τις ειδικές συστάσεις που μπορεί να σας έχει ορίσει ο διατροφολόγος σας.

Είμαι στη διάθεσή σου μέσα από το Instagram και το Facebook για οποία απορία με χρειαστείς.

Καλό Πάσχα σε όλους!