Έκτακτο: "Θανατηφόρος" καύσωνας! 50 νεκροί!

Χτύπησε κόκκινο ο υδράργυρος!

Έκτακτο:

Έκτακτη είδηση! 50 νεκροί από τον "θανατηφόρο" καύσωνα!

Τουλάχιστον 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 24 ώρες στο κρατίδιο Μπιχάρ της βόρειας Ινδίας, που εδώ και δύο εβδομάδες πλήττεται από καύσωνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τις τοπικές αρχές.

Τα θύματα προέρχονταν όλα από την περιοχή Μαγκάντ, όπου επικρατεί ξηρασία και η θερμοκρασία εδώ και πολλές ημέρες κυμαίνεται γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με τον Βιτζάι Κούμαρ, τον υπεύθυνο της υπηρεσίας δημόσιας υγείας, αναφέρθηκαν 49 θάνατοι σε τρεις περιφέρειες. "Υπήρξε μια ξαφνική εξέλιξη το απόγευμα του Σαββάτου. Άνθρωποι που έπασχαν από θερμοπληξία μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία. Οι περισσότεροι πέθαναν το βράδυ του Σαββάτου, κάποιοι σήμερα το πρωί, ενώ νοσηλεύονταν", είπε.

Άλλοι 40 άνθρωποι παραμένουν σε νοσοκομεία.

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνω των 50 ετών. Μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με πολύ υψηλό πυρετό, διάρροια και εμετούς.

Ο πρώτος υπουργός του Μπιχάρ, ο Νιτίς Κούμαρ, ανακοίνωσε ότι θα δοθεί αποζημίωση ύψους περίπου 5.000 ευρώ στις οικογένειες των θυμάτων.


Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας πλήττεται το τελευταίο διάστημα από καύσωνα. Στο Ρατζαστάν ο υδράργυρος ξεπερνά τους 50 βαθμούς. Το 2017 επιστήμονες προειδοποίησα ότι η Νότια Ασία, όπου ζει το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πληθυσμού, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ανυπόφορη αύξηση της θερμοκρασίας μέχρι τα τέλη του αιώνα εάν δεν γίνει κάτι για να αναστραφεί η κλιματική αλλαγή. Το 2015 από τον καύσωνα έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.500 άνθρωποι στην Ινδία και το Πακιστάν.

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Προσοχή! Οι περιοχές που απειλούνται με βροχές και καταιγίδες!

Μπορεί η ζέστη να μην υποχωρεί, όμως σε αρκετές περιοχές της χωράς ο καιρός του Αγίου Πνεύματος θα είναι βροχερός!

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Ζεστός και με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, θα είναι ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο 15/06, Κυριακή 16/06 Δευτέρα 17/06).

Σάββατο (15/06/2019)

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, τα ορεινά της Κρήτης και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Κυριακή (16/06/2019)

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Δευτέρα (17/06/2019)

Λίγες νεφώσεις αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά ορεινά σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και την ημέρα στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.