Θεσσαλονίκη 10χρονη: Μίλησε για πρώτη φορά η μητέρα της - «Εξαφανίστηκε μαζί με την...»

Η μαρτυρία που σοκάρει

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Θεσσαλονίκη 10χρονη: Μίλησε για πρώτη φορά η μητέρα της - «Εξαφανίστηκε μαζί με την...»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην εξαφάνιση της 10χρονης μαθήτριας από τη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα της μίλησε για πρώτη φορά στο OPEN και έκανε αποκαλύψεις.

Η κυρία Δήμητρα Χατζηλεμονιά τόνισε ότι η κόρη της μετά το τελευταίο κουδούνι του σχολείου έφυγε από το πλαϊνό μέρος του σχολείου και επέστρεφε σπίτι της μαζί με ένα συμμαθητή της. Ο συμμαθητής της κατευθύνθηκε προς το σπίτι του ενώ και η μικρή Μαρκέλλα συνέχισε πλησίασε μια κυρία που την φώναξε με το μικρό όνομά της στο στενό της οδούς Καισαρείας (αριθμός 38) στην περιοχή της Τούμπας.

«Μαρκέλλα έλα να σου δώσω κάτι για την μαμά» φώναξε η άγνωστη κυρία με την μαθήτρια να την πλησιάζει. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα εξαφανίστηκε μαζί με την κυρία και δεν γύρισε ποτέ σπίτι» είπε η μητέρα της μικρής μαθήτριας.

Θεσσαλονίκη 10χρονη εξαφάνιση

Επί ποδός βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες χτενίζουν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ενώ στην μάχη εντοπισμού της μικρής Μαρκέλλας έχουν ριχτεί και εθελοντές. Σημειώνεται ότι το σπίτι της μικρής Μαρκέλλας απέχει μόλις 200 μέτρα από το σχολείο.

Η κα Χατζηλεμονιά δεν έχει δεχτεί κάποιο τηλέφωνο σχετικά με την τύχη της κόρης της. Η Μαρκέλλα έχει καστανά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,50 και 46 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο κολάν, καφέ κοντομάνικη μπλούζα, μαύρα παπούτσια και είχε μαζί της γαλάζια σχολική τσάντα με λουλούδια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Μαρκέλλας στις 11/6/2020, βραδινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Πριν λίγες ημέρες είχε σοκάρει η κατάληξη του αγνοούμενου στον Υμηττό.

Πηγή: ethnos.gr

Εκτός της εξαφάνισης της 10χρονης σοκάρουν οι εξελίξεις στην εξαφάνιση και της μικρής Μαντλίν

Δραματική τροπή στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το κρεβάτι της στην Πορτογαλία το 2007, φέρνει η νέα αναφορά του Γερμανού εισαγγελέα, ο οποίος θεωρεί πως το κοριτσάκι είναι νεκρό.

Παράλληλα, δόθηκε στη δημοσιότητα σκίτσο του 43χρονου Γερμανού παιδόφιλου που θεωρείται ότι είναι ο απαγωγέας και δολοφόνος του κοριτσιού.

Έπρεπε να περάσουν 13 χρόνια για να ταυτοποιηθεί ο βασικός ύποπτος στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της Βρετανίδας Μαντλίν ΜακΚαν που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινότητα με ευρεία κάλυψη για τις εξελίξεις από τον ξένο Τύπο.

Θυμίζουμε πως και σήμερα εξαφανίστηκε στην Ελλάδα κάποιος και συγκεκριμένα στον Υμηττό. Δείτε εδώ τις πρώτες πληροφορίες γύρω από την υπόθεση.

Όπως όλα δείχνουν, ο απαγωγέας της φέρεται να είναι ο 43χρονος Γερμανός, γνωστός στις αρχές του Βερολίνου, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδεραστία και σήμερα εκτίει ποινή φυλάκισης για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας.

Μαντλίν νεκρή

Ο Γερμανός παιδόφιλος καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά ετών για τον βιασμό της Αμερικανίδας δύο χρόνια πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν.

Υπενθυμίζεται ότι το θρίλερ με την εξαφάνιση του μικρού κοριτσιού ξεκίνησε όταν η Μαντλίν ήταν τριών ετών.

Μαντλίν δολοφόνος

Η Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της την 3η Μαΐου του 2007, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών της οικογένειας στην Πορτογαλία, ενώ οι γονείς της έτρωγαν με φίλους στο θέρετρο Πράια ντε Λουζ.

Η πορτογαλική δικαστική αρχή έκλεισε αρχικά την έρευνά της το 2008 αλλά τη συνέχισε τον Οκτώβριο του 2013 λόγω νέων στοιχείων. Η βρετανική αστυνομία συμμετείχε επίσης στην έρευνα.

Η ταραγμένη μοίρα του κοριτσιού είχε γίνει πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Οι ερευνητές έκαναν λόγο από την αρχή για απαγωγή. Μερικές φορές, οι ίδιοι οι γονείς ήταν επίσης ύποπτοι.

Το κορίτσι απήχθη από το κρεβάτι του σε ξενοδοχείο, στην περιφέρεια Αλγκάρβε της Πορτογαλίας. Έκτοτε η τύχη της παραμένει ένα μυστήριο παρά τις εκτεταμένες έρευνες διεθνώς.

Σήμερα όμως οι γερμανικές αρχές δηλώνουν πως είναι πεπεισμένες ότι ο 43χρονος που απήγαγε την Μαντλίν την δολοφόνησε, την ώρα που οι βρετανικές αρχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν την υπόθεση ως περιστατικό απαγωγής και εξαφάνισης εκφράζοντας την πεποίθηση πως το κορίτσι μπορεί να βρίσκεται εν ζωή.

Πηγή: protothema.gr