Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Ναύπλιο!

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα

Αρθρογράφος: Χριστιάνα Μπράμο
Χριστιάνα Μπράμο
Youweekly Editor
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο Ναύπλιο!

Ισχυρή πυρκαγιά σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή του Ναυπλίου, με αποτέλεσμα το Ναύπλιο να έρθει αντιμέτωπο με την καταστροφική πύρινη λαίλαπα!

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα σε δασική έκταση στην Κάντια του δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας.

Στο σημείο μετέβησαν 30 πυροσβέστες και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης, στο σημείο βρέθηκε και ένα εναέριο σάφος.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Κυριακή, 2 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3), σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

χαρτης επικινδυνοτητας

Συναγερμός! Μεγάλη φωτιά στη Μεσσηνία

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική, αφού έχει ξεσπάσει φωτιά στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στο Δήμο Οιχαλίας. Στο σημείο έχουν σπεύσει 18 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

​Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς της Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, νησιά Ιονίου, Πελοπόννησο, Κύθηρα, Κρήτη, νησιά Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί και στην Επίδαυρο.

Πηγή: athensmagazine.gr