Θρήνος! Πέθανε ο Σπύρος Νικολόπουλος

Θλίψη για τον δημοσιογράφο

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θρήνος! Πέθανε ο Σπύρος Νικολόπουλος

Θρήνος έχει ξεσπάσει στον κόσμο των μέσων ενημέρωσης με την είδηση, πως πέθανε, ο γνωστός δημοσιογράφος, Σπύρος Νικολόπουλος, σε ηλικία 83 ετών, είδηση πως γνωστοποιήθηκε μέσα από σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του εξέδιδε την εφημερίδα «Μάχη της Αίγινας», αναδεικνύοντας θέματα και προβλήματα του νησιού με το οποίο συνδέθηκε στενά, ενώ θρήνος ξέσπασε και με το θάνατο ενός νεαρού μπασκετμπολίστα.

Ο Σπύρος Νικολόπουλος γεννήθηκε το 1937 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1966 από την εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς». Ακολούθησαν οι εφημερίδες «Ελεύθερος Κόσμος», «Εσπερινή Ώρα», «Σημερινά», «Ελευθεροτυπία», «Βήμα», «Πρώτη» και «Βραδυνή».

Σπύρος Νικολόπουλος θάνατος

Από το 1970 έως και το 1992 εργάστηκε στη Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση και διετέλεσε Διευθυντής της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης της ΕΡΤ1, ενώ, από το 1982 κι έπειτα, υπήρξε Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τα τελευταία χρόνια εξέδιδε την εφημερίδα «Μάχη της Αίγινας».

Ο Σπύρος Νικολόπουλος εργάστηκε άοκνα και εποικοδομητικά. Υπήρξε ευγενής και αξιοπρεπής, σεβόμενος πάντοτε τη δημοσιογραφική δεοντολογία και τους συναδέλφους, ενώ διετέλεσε μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής και του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Το Δ.Σ. της Ένωσης συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο, που τίμησε με τη διαδρομή του την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Σπύρου Νικολόπουλου θα γίνει το Σάββατο (08.08.2020) στην Αίγινα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Θρήνος! Πέθανε και ο Ευάγγελος Κουζούνης πέρα από Σπύρο Νικολόπουλο

Θρήνος έχει ξεσπάσει εδώ και μέρες στον καλλιτεχνικό χώρο, με την είδηση πως πέθανε ο καταξιωμένος ζωγράφος, Ευάγγελος Κουζούνης, σε ηλικία 76 ετών, σκορπώντας τη θλίψη στους χιλιάδες θαυμαστές του και τους κοντινούς του ανθρώπους.

Γεννημένος το 1944 στην Αθήνα, ο Βαγγέλης Κουζούνης από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την τεχνική της γιγαντοαφίσας του κινηματογράφου. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, 1964-1968, με δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη και στο φροντιστήριο της ΑΣΚΤ διακόσμηση, διαφήμιση και σκηνογραφία με δάσκαλο τον Βασίλη Βασιλειάδη.

Ευάγγελος Κουζούνης θάνατος

Στη συνέχεια σπούδασε στην École Nationale Supérieure des Arts Apliqués στο Παρίσι (1973-1976), γλυπτική στο Εργαστήριο του Καθηγητή M. Volti, συνθετικά υλικά στο Εργαστήριο του Καθηγητή M. Cante, και Εσωτερική Αρχιτεκτονική στο Εργαστήριο του Καθηγητή M. Dolivet.

Στο διάστημα 1973-1976 έκανε στην Ecole Nationale Superieure des Arts Appliques et des Metiers d’ Art, μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία από τον ΕΟΜΜΕΧ.

Την πρώτη του ατομική έκθεση παρουσίασε στην Αθήνα (1976), ενώ ήδη από το 1968 είχε μετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και διακρίθηκε.

Πηγή: naftemporiki.gr