Δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο οι εργαζόμενοι του Facebook για να διορθώσουν τη βλάβη

Τι συμβαίνει τελικά;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δεν μπορούν να μπουν στο κτίριο οι εργαζόμενοι του Facebook για να διορθώσουν τη βλάβη

Τεράστια αναστάτωση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες με το γεγονός ότι το Facebook, το Instagram και το Whats App βρίσκονται εκτός λειτουργείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εργαζόμενοι του Facebook δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν στο κτίριο προκειμένου να διορθώσουν τη βλάβη.

Αυτό μεταδίδει η ρεπόρτερ τεχνολογίας των ΝYTimes, η οποία επικοινώνησε με εργαζόμενο της Facebook μετά το μπλακ άουτ της εταιρείας. Σύμφωνα με τα όσα γράφει σε tweet, οι κάρτες εισόδου των εργαζομένων έχουν μπλοκάρει και δεν μπορούν να μπουν μέσα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, ρεπόρτερ του αμερικανικού μέσου που ασχολείται με την τεχνολογία προσθέτει πως οι εργαζόμενοι στην Facebook παρατήρησαν πως δεν λαμβάνουν email τα οποία έχουν αποστολείς εκτός της εταιρείας.

Τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram και οι δύο υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp και Messenger του κολοσσού της Καλιφόρνιας παρουσιάζουν εδώ και τρεις ώρες μαζική βλάβη.

Η ιστοσελίδα Down Detector ανέφερε νωρίτερα βλάβες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Ουάσιγκτον και το Παρίσι, ενώ ούτε και στη χώρα μας είναι δυνατή η σύνδεση των χρηστών στις πλατφόρμες.

«Αυτός ο ιστότοπος δεν είναι προσβάσιμος», «αδύνατον να βρεθεί η διεύθυνση του διακομιστή», ανέφερε η ιστοσελίδα του Facebook, απευθυνόμενη σε πολλούς χρήστες σήμερα, γύρω στις 18.00 ώρα Ελλάδος. Η βλάβη δείχνει να διαρκεί εδώ σχεδόν τρεις ώρες.

Η ανακοίνωση του Facebook για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί

Εδώ και ώρες το Facebook και τα προϊόντα του, Instagram και What's App βρίσκονται εκτός λειτουργείας, γεγονός που έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση σε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Το διάστημα κατά το οποίο δεν λειτουργούν οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι αρκετά μεγάλο και έτσι το Facebook θέλησε να προχωρήσει σε μία επίσημη ανακοίνωση για το τι συμβαίνει μέσω του μεγάλου ανταγωνιστή του, του Twitter.

«Καταλαβαίνουμε ότι μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην σύνδεση με την εφαρμογή και τα προϊόντα μας. Δουλεύουμε για να επιστρέψει η κανονικότητα όσο πιο γρήγορα γίνεται και απολογούμαστε για την οποιαδήποτε δυσκολία».