Πάτρα: «Δεν είναι τρελή!» - Τα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη στον γιατρό της Τζωρτζίνας

«Υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει στη μητέρα το σύνδρομο Μινχάουζεν»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Δεν είναι τρελή!» - Τα λεγόμενα του Μάνου Δασκαλάκη στον γιατρό της Τζωρτζίνας

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση στην Πάτρα, μετά από τη συνέντευξη που έδωσε η 33χρονη στην Σίσσυ Χρηστίδου καθώς μια κατάθεση του γιατρού της 9χρονης Τζωρτζίνας αλλάζει τα δεδομένα σύμφωνα με το newsbomb.gr . Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που χτύπησε το «καμπανάκι» για τη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας.

Τι ανέφερε ο γιατρός της Τζωρτζίνας στην κατάθεση του

«Η αγωνία μας σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μήπως ο ασθενής υποστεί εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα και τον θάνατο. Οπότε και εμείς παγώσαμε τον εγκέφαλο της μικρής Τζωρτζίνας για να προστατευτεί ο εγκέφαλος της, όσο θα μπορούσε να προστατευτεί. Αφού σταθεροποιήσαμε τον ασθενή έκανα την πρώτη ενημέρωση στους γονείς. Τους είπα ότι ο αγώνας θα είναι δύσκολος και ότι υπήρχε πιθανότητα μέχρι και να επέλθει ο θάνατος σε τέτοιες περιπτώσεις. Η πρώτη μου επαφή με τους γονείς δε ότι ο πατέρας ήταν θλιμμένος μου προξένησε κάτι. Θυμάμαι όπως και η μητέρα. Η μικρούλα φαινόταν ότι μέρα με τη μέρα κέρδιζε τη μάχη».

Ο γιατρός προσπαθώντας να σώσει την μικρούλα μαθαίνει για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών. Επικοινωνεί με την ογκολόγο της Μαλένας που του λέει χαρακτηριστικά ότι «και αυτή θεώρησε τον θάνατο της Μαλένας αιφνίδιο και περίεργο και ότι δε δικαιολογείται η ηπατική ανεπάρκεια στο παιδί».

Ο γιατρός στην πρωινή ενημέρωση με τους γονείς παρατηρεί μία αλλαγή στη μητέρα. «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μια διαφοροποίηση στο συναίσθημά της. Σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στη κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή της μητέρας και μου το είπαν. Εγώ το συζήτησα αυτό μαζί της και μου είπε ότι έχει χάσει ήδη 2 παιδιά και ότι γνωρίζει ότι θα την έλεγα ‘’παγοκολόνα’’ και εγώ προσπάθησα να την κάνω να νιώσει ότι δεν είναι μόνη της».

Η συμπεριφορά της μητέρας επίσης, οδηγεί τον κ. Ηλιάδη στη σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρχει στη μητέρα το σύνδρομο Μινχάουζεν. «Επισκέφτηκα 2 ψυχιάτρους τον διευθυντή και τον αναπληρωτή, κάθισα πολύ ώρα μαζί τους σε διαφορετικές συνεδρίες, τους εξωτερίκευσα τον προβληματισμό μου και ήθελα να γνωρίζω εάν υπήρχε αυτό το σύνδρομο στη περίπτωση αυτή ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Το ραντεβού κλείστηκε, αλλά υπήρχε μια δυστοκία από τη πλευρά της μητέρας γιατί περίμενε το σύζυγό της για να πάνε μαζί στον ψυχίατρο. Οι γονείς αμφισβήτησαν όλη αυτή τη διαδικασία με τον ψυχίατρο εξαιτίας των ερωτήσεων που έκανε ο ψυχίατρος στη μητέρα και μου είπαν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν τις επισκέψεις στον ψυχίατρο.

Ο πατέρας μου είπε ‘’η γυναίκα μου δεν είναι τρελή’’ και ο ψυχίατρος που την εξέτασε μου είπε αργότερα ότι δεν διέγνωσε σε αυτή οξύ ψυχωσικό σύνδρομο».

«27 αναζητήσεις, ειδικά κεταμίνη» - "Καταπέλτης" για την Πισπιρίγκου ο Κουσουλός

Το πρωί της Κυριακής 17/4, ο Πέτρος Κουσουλός προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας έπειτα από τα στοιχεία που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το τηλεφώνημα στη δημοσιογράφο του Τlive για να ψάξουν τον Δασκαλάκη, το οποίο υποστηρίζει πως έκανε η Ρούλα.

Τώρα οι αποκαλύψεις του αφορούν τις ουσίες, λέγοντας πως έγιναν «27 αναζητήσεις από την κατηγορουμένη για ιατροφαρμακευτικό υλικό και ειδικά κεταμίνη».

Η εφημερίδα ΜΠΑΜ αναφέρει ότι «Κατά τις ημερομηνίες 11/04/22 και 12/04/22 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εγκληματολογική εξέταση των δεδομένων του υπολογιστικού νέφους (cloud) για το διασυνδεδεμένο λογαριασμό με ονομασία “tanalias219@gmail.com”. Για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικτυακής εγκληματολογικής εξέτασης παρακάμφθηκε ο μηχανισμός επαλήθευσης δύο παραγόντων (2FA) και επαναπροσδιορίστηκε ο κωδικός πρόσβασης του λογαριασμού».

«Εντοπίστηκαν από τη δραστηριότητα του λογαριασμού: 27 εγγραφές που αφορούν τη μηχανή αναζήτησης Google και περιέχουν αναφορές σε ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Το εύρος ημερομηνιών αφορά την περίοδο από 12/01/22 έως 30/03/22», σημειώνει η εφημερίδα, αναφέροντας ότι οι σχετικές αναζητήσεις αφορούσαν στον όρο κεταμίνη.

«Οι υπόλοιπες εγγραφές αφορούν επισκέψεις του χρήστη σε ιστοτόπους με ιατροφαρμακευτικό περιεχόμενο. Ενδεικτικά παρατίθεται μέρος του περιεχομένου ιστότοπου με τίτλο “Αναισθητικά φάρμακα – Vasiliadis Medical Books”, τον οποίο ο χρήστης επισκέφτηκε την 17/01/22, όπου μεταξύ άλλων εμπεριέχεται ο όρος κεταμίνη».