Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο σε όλη την Ελλάδα

Αναλυτικά η πρόγνωση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και καταιγίδες το επόμενο τριήμερο σε όλη την Ελλάδα

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του καιρού οι βροχές θα συνεχιζόντουσαν και σήμερα 1/9 και σε μερικά σημεία τα φαινόμενα θα ήταν ακόμη πιο έντονα. Σύμφωνα όμως ξανά με την ΕΜΥ, η οποία εξέδωσε έκτακτο δελτίο λίγο νωρίτερα, από το βράδυ της Πέμπτης 1/9 μέχρι και το πρωί του Σαββάτου 3/9 καταιγίδες θα κατακλύσουν την βόρεια Ελλάδα, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και ισχυρούς ανέμους.

Μάλιστα, πολλοί ακόμη μετεωρολόγοι προειδοποιούν για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Από σήμερα το βράδυ (01-09-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία.

Αύριο Παρασκευή (02-09-2022) τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Μακεδονία, από το μεσημέρι τη Θεσσαλία και έως αργά το απόγευμα το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο.

Το πρωί του Σαββάτου (03-09-2022) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, το βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Καιρός

Πηγή εσωτερικής και εξωτερικής φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Σοβαρή προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου μέσα από το δελτίο καιρού της ΕΡΤ προειδοποίησε τους πολίτες ορισμένων περιοχών για να έντονα καιρικά φαινόμενα που θα σημειωθούν μέσα στις επόμενες ώρες. Τα μερομήνια ήδη έχουν προβλέψεις πως ο Σεπτέμβρης θα είναι πολύ βροχερός.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Θέλει λίγο προσοχή από αργά το βράδυ της Πέμπτης προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής. Σε αρκετές περιοχές κυρίως της κεντρικής ίσως και Ανατολικής Μακεδονίας. Θα δούμε και τη Θεσσαλία να επηρεάζεται κατά πάσα πιθανότητα από κάποιες μπόρες και καταιγίδες όπως και το Βορειοδυτικό κομμάτι της χώρας, κυρίως το βόρειο Ιόνιο».