Οργή κατά του Νίκου Ρωμανού - διευθυντή δελτίου Τύπου της ΝΔ: «Βαρεθήκαμε να λέμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη»

Η δημόσια συγγνώμη του λίγο αργότερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
(EURONIKISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
(EURONIKISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Κύμα οργής και κατακραυγής ξεσήκωσε η προκλητική φράση που κύλησε από το στόμα του Νίκου Ρωμανού, διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, το νόημα της οποίας είναι ότι «βαρεθήκαμε να λέμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη».

«Ξεκινώ με το αυτονόητο που έχουμε βαρεθεί να επαναλαμβάνουμε, αλλά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε αυτές τις ημέρες, τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων» ήταν τα ακριβή λόγια του Νίκου Ρωμανού που «πάγωσαν» τους παρουσιαστές της εκπομπής και τους τηλεθεατές, όπως αποδεικνύουν τα σχόλια στα social media.

Τα tweets για το Νίκο Ρωμανό

Διαβάστε επίσης: Τέμπη: «Τα μέτρα είναι βάλσαμο στην ψυχή μας» - Ο πατέρας της άτυχης Ελπίδας ευχαριστεί το κράτος για τη στήριξή του

Η δημόσια συγγνώμη του

«Όταν κάνουμε μια λεκτική αστοχία πρέπει να την αναγνωρίζουμε χωρίς αστερίσκους - πολύ περισσότερο σε τέτοιες τραγικές & φορτισμένες στιγμές. Στην προσπάθειά μου να τονίσω αυτό που ένιωθα ως «το ελάχιστο που οφείλουμε» στις οικογένειες των θυμάτων, το εξέφρασα με εσφαλμένο τρόπο.

Είναι προφανές ότι ούτε βαρεθήκαμε, ούτε θα βαρεθούμε ποτέ, γιατί τα συλλυπητήριά μας προς τις οικογένειες των θυμάτων στην τραγωδία των Τεμπών είναι ειλικρινή & ανυπόκριτα. Από καρδιάς συγγνώμη για αυτή τη λεκτική αστοχία εν τη ρύμη του λόγου.»