Η αλλαγή που έκαναν στο σπίτι τους Μενεγάκη - Παντζόπουλος! Το αποφάσισαν για μεγαλύτερη οικονομία

Και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η αλλαγή που έκαναν στο σπίτι τους Μενεγάκη - Παντζόπουλος! Το αποφάσισαν για μεγαλύτερη οικονομία

Η Ελένη Μενεγάκη και ο Ματέο Παντζόπουλος θέλοντας να προστατεύσουν την οικογένεια τους και γενικά την προσωπική τους ζωή, έχουν επιλέξει να βρίσκονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για το λόγο αυτό μένουν περισσότερο στο σπίτι τους ή ταξιδεύουν στην πανέμορφη Νάξο όπου ο επιχειρηματίας έχει ξενοδοχειακή μονάδα (δείτε πόσο κοστίζει μια βραδιά).

Όταν ωστόσο δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο νησί, απολαμβάνουν την ηρεμία του σπιτιού τους στα Μελίσσια, που αρχικά έμενε η παρουσιάστρια με τον πρώην σύζυγό της, Γιάννη Λάτσιο.

Η Ελένη Μενεγάκη πολλές φορές μας έχει δείξει διάφορους χώρους από το εσωτερικό της μονοκατοικίας τους, ωστόσο, μια αλλαγή που αποφάσισε να κάνει με τον σύζυγό της δεν την είχαμε παρατηρήσει.

Συγκεκριμένα το ζευγάρι για μεγαλύτερη οικονομία και για να είναι πιο ζεστό το διώροφο σπίτι του, άλλαξε το τζάκι του κάνοντας το ενεργειακό.

Φωτογραφία από το τζάκι στο σπίτι Παντζόπουλου - Μενεγάκη

Τι είναι το ενεργειακό τζάκι και σε τι βοηθά

Στα συνήθη τζάκια ανοιχτού τυπου, που υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια, η καύση του ξύλου είναι ατελής, έχοντας βαθμό απόδοσης που συνήθως προσεγγίζει το 20%. Κατά συνέπεια ένα πολύ μεγάλο μέρος από τη θερμότητα που θα μπορούσε να αποδώσει η καύσιμη ύλη μας, μένει αναξιοποίητη.

Αντίθετα, στα πιο σύγχρονα και ποιοτικά ενεργειακά τζάκια, ο βαθμός απόδοσης της καύσης φτάνει ή και υπερβαίνει το 75%, που σημαίνει πως από την καύσιμη ύλη μας, δηλαδή το ξύλο, λαμβάνουμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ενέργειας που μπορεί να αποδώσει, ως θερμότητα στον χώρο μας, και μένει αναξιοποίητο ένα πολύ μικρότερο ποσοστό σε σχέση με ένα τζάκι παλαιού τύπου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ενεργειακό τζάκι, μπορεί να ζεστάνει πολύ αποτελεσματικότερα τον χώρο μας, με σημαντικότατη οικονομία καυσίμου.