Μαίρη Βιδάλη: «Μεγάλο σοκ ήταν η αυτοκτονία της Ελευθερίας Βιδάκη»

«Μεγάλο σοκ ήταν η αυτοκτονία της Ελευθερίας Βιδάκη»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Μαίρη Βιδάλη: «Μεγάλο σοκ ήταν η αυτοκτονία της Ελευθερίας Βιδάκη»

Στον Θάνο Ξάνθο για το περιοδικό «Λοιπόν» παραχώρησε συνέντευξη η Μαίρη Βιδάλη οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το γεγονός ότι αρκετοί συνάδελφοί της είχαν μπερδέψει το επίθετό της με αυτό της Ελευθερίας Βιδάκη, όταν αυτοκτόνησε.

Οι δηλώσεις της Μαίρης Βιδάλη

Πώς διαχειριζόσασταν τη μεγάλη δημοτικότητα της σειράς έξω;

Ήταν πάρα πολύ μεγάλη η δημοτικότητα. Πέρασαν πολλά χρόνια για να απομακρυνθώ από τον ρόλο μου στη σειρά. Μας σταματούσαν και μας ρωτούσαν τι θα γίνει στο επόμενο επεισόδιο. Άνοιγε κάποια πόρτα και ένα παιδάκι φώναζε: «Α μαμά, η Βιδάλη!».

Τι γεύση σας έχει αφήσει αυτή η εποχή;

Μία γλύκα, αλλά όχι με νοσταλγία γιατί τα πράγματα πάνε μπροστά. Είμαι από τους ανθρώπους που αισιοδοξώ για ένα καλύτερο αύριο. Αλλά μας έδωσε πολλά αυτή η σειρά και κυρίως μεγάλη δημοτικότητα και τεράστια οικονομική ασφάλεια. Και την ασφαλιστική ασφάλεια. Εμείς που ήμασταν μόνιμοι, είχαμε 500 ένσημα τον χρόνο.

Μαίρη Βιδάλη

Με ποιους ηθοποιούς από τη σειρά, κρατάτε σήμερα επαφές;

Με τη Μίνα Χειμώνα, με την οικογένεια του Γιώργου Βασιλείου είχαμε μεγάλες σχέσεις, με τον Γιώργο Γεράνη, με τον Γιώργο Ματαράγκα. Και πάρα πολύ καλές σχέσεις με το συνεργείο, με τα παιδιά στα φώτα, στις κομμώσεις, την σκηνογράφο Δέσποινα Βολίδη, κλπ… Μεγάλο σοκ ήταν η αυτοκτονία της Ελευθερίας Βιδάκη βέβαια. Και θυμάμαι τότε ότι στην αρχή, πολλοί συνάδελφοι δεν είχαν ακούσει καλά και νόμιζαν Βιδάλη. Και χτυπούσε συνεχώς το κινητό μου να δουν αν είμαι καλά.

Λίγα λόγια για την Μαίρη Βιδάλη

Λίγα λόγια για την Μαίρη Βιδάλη

  • Η Μαίρη Βιδάλη (Αθήνα 1 Aυγούστου 1955-) με καταγωγή από Τήνο, Κωνσταντινούπολη και Μικρά Ασία, είναι Ελληνίδα ηθοποιός.
  • Αποφοίτησε από το Pierce College, σπούδασε στην δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Είναι μητέρα 3 παιδιών.
  • Το 1976 εξελέγη Μις Ελλάς και 3η Μις Κόσμος Μάγια στο Πουέρτο Ρίκο.
  • Το 1977 ξεκινά την καριέρα της πρωταγωνιστώντας στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
  • Έχει σκηνοθετήσει Λόρκα, Ίψεν, Σκριμπ, Μπομαρσέ και Ευριπίδη. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της σε θεατρικά έργα και 4 ποιητικές συλλογές.
  • Υπήρξε δημοτική σύμβουλος Κηφισιάς, περιφερειακός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής.
  • Έχει βραβευτεί για την πορεία της στο θέατρο από δήμους, συλλόγους και από το φεστιβάλ Πάτρας.
  • Το 2002 ίδρυσε την ΑΜΚΕ Διάχρονο και το 2010 απέκτησε την δική της θεατρική στέγη.
  • Σταθμοί στην πορεία του Διάχρονου η ΦΑΙΔΡΑ του Ρακίνα σε δική της μετάφραση, σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη (Ηρώδειο 2003, αρχαίο θέατρο Εφέσου 2004, διεθνές φεστιβάλ Τίργκου Μούρες Ρουμανία 2005, εθνικό θέατρο Άμπου Ντάμπι Εμιράτα 2005), το πρόγραμμα Κάστρια του ΥΠΠΟ, σε δική της εισήγηση με την ΘΕΟΦΑΝΩ του Άγγελου Τερζάκη, η πρώτη δίγλωσση παράσταση αρχαίου δράματος (ελληνικά - αλβανικά) με την ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ του Αριστοφάνη, διάκριση στο διεθνές φεστιβάλ Βουθρωτού 2005, η σύζευξη θεάτρου και όπερας στην διασκευή της Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΑΣ ΚΑΜΕΛΙΑΣ vs ΤΡΑΒΙΑΤΑ, η πρόταση και παρουσίαση σε παγκόσμια πρώτη του προγράμματος "Κωφοί και ακούοντες στο αρχαίο δράμα" με τις ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη 2015 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης (έγινε αφορμή μελέτης από Άγγλους θεατρολόγους, η θεατρική βιογραφία της ηρωίδας Λέλας Καραγιάννη, στο ομώνυμο έργο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, 1ο βραβείο ερμηνείας μονολόγου Κορφιάτικα 2017. Καθώς και το βραβείο "Άννα Συνοδινού" για την προσφορά της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.