Μαίρη Συνατσάκη: Κινείται νομικά μετά τα χυδαία μηνύματα που έλαβε - «Έλεος με τα ηλίθι@ τσ@λια»

Ντροπή...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Η Μαίρη Συνατσάκη δημοσίευσε τις προάλλες ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram κατά το οποίο απαντούσε σε ένα μήνυμα που έλαβε σχετικά με τις γυναικοκτονίες. Κάτω από το βίντεο αυτό, ωστόσο, ακολούθησαν χιλιάδες σχόλια, με πολλά από αυτά να είναι άκρως προσβλητικά (δείτε εδώ).

Τότε είναι που πολλοί άρχισαν να αναρωτιούνται πως μπορούν μερικοί άνθρωποι να μιλούν με αυτόν τον τρόπο, με την δημοσιογράφο και επιχειρηματία να απαντά σε story στο προφίλ της, εξηγώντας πως αυτά είναι και από τα πιο ήπια που δέχεται γενικότερα και ξεκίνησε να παραθέτει κάποια από τα πιο χυδαία, τονίζοντας πως σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ήδη κινηθεί νομικά.

Τα χυδαία μηνύματα για τα οποία κινείται νομικά η Μαίρη Συνατσάκη

Μαίρη Συνατσάκη αντιδράσεις

Μαίρη Συνατσάκη κινείται νομικά

Μαίρη Συνατσάκη κακόβουλα σχόλια

Μαίρη Συνατσάκη μήνυμα μίσους

Μαίρη Συνατσάκη χυδαίο μήνυμα

Όσα δεν γνωρίζετε για εκείνη

Παρουσιάστρια, influencer ή... θεματοφύλακας της πολιτικής ορθότητας; Ανάλογα ποιον θα ρωτήσεις, θα λάβεις και διαφορετική απάντηση για την Μαίρη Συνατσάκη, που σε καμία περίπτωση δεν περνάει αδιάφορη στο κοινό. Οι πρόσφατες δηλώσεις της Ζήνας Κουτσελίνη την έφεραν ξανά στο επίκεντρο (δείτε εδώ τι ανέφερε η παρουσιάστρια) με εκείνη πάντως να νιώθει αδικημένη απ' όσα ειπώθηκαν στον αέρα.

«Να δουν και να ακούσουν οι άνθρωποι με προσοχή τα αποσπάσματα, και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», λέει σε όσους την ρωτούν, μη θέλοντας να δώσει συνέχεια στο θέμα, τις προηγούμενες μέρες ωστόσο υπήρχαν ανταπαντήσεις και από άλλες παρουσιάστριες που πήραν το μέρος της Ζήνας ή θυμήθηκαν δικές τους αντιπαραθέσεις στο παρελθόν, καθώς και από την ίδια την Ζήνα Κουτσελίνη που άνοιξε νέο μέτωπο με αφορμή σχόλια για τις πλαστικές της στον αέρα του «Spata Live»

Μαίρη Συνατσάκη

Ποιος να φανταζόταν ότι σχεδόν 8 χρόνια μετά το φινάλε της εκπομπής που παρουσίαζε τότε με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, θα επανερχόταν στην τηλεοπτική επικαιρότητα, και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Ειδικά από τη στιγμή που το «Spata live» δεν είχε εντυπωσιάσει στους πίνακες τηλεθέασης, με αποτέλεσμα να ρίξει αυλαία πρόωρα. Ήταν μία από τις τελευταίες της απόπειρες τη σεζόν 2015-16, μετά από μία πολυετή και διαρκή παρουσία σε διάφορα πόστα της TV.

Ξεκινώντας φυσικά από παρουσιάστρια στο MAD που την ξεχώρισε το 2004 και την ανέδειξε. «Την πρώτη φορά που παρουσίασα τηλεοπτική εκπομπή ένιωθα μουδιασμένη από τον λαιμό και κάτω κουνούσα μόνο τα χείλια μου και ευτυχώς έβγαιναν κάποιες λέξεις και ευτυχώς με αυτό τον τρόπο την ξεπέρασα εκείνη την πρώτη ώρα», έχει δηλώσει για την παρθενική της εμφάνιση στον αέρα.

Μαίρη Συνατσάκη MasterChef

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια στο μουσικό κανάλι, μεταπήδησε στον ΑΝΤ1 στο πλευρό της Ράνιας Θρασκιά και στο Green Room του Dancing with the Stars, μετέπειτα στο Mega στην ομάδα του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά στο «Πρωινό mou» και για... φινάλε στον Alpha, δίπλα στον Νίκο Μουτσινά και την Μαρία Ηλιάκη στο «Ξαναδέστε τους» το 2016-17, που επίσης έριξε αυλαία νωρίς. Άδοξο τέλος είχε και η θητεία της ως παρουσιάστρια στο MasterChef 2, μία εμπειρία που πλέον θέλει να ξεχάσει, με δεδομένο ότι χρειάστηκε να κινηθεί νομικά για να πάρει τα χρήματά της, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε τότε το Mega (απ' όπου μεταδιδόταν τότε ο διαγωνισμός μαγειρικής) και οδήγησαν στο κλείσιμό του.

Παρά το γεγονός ωστόσο ότι περνώντας τα χρόνια η τηλεόραση της μάλλον της έδειχνε την έξοδο, τελικά θα δικαιωθεί όταν θα επανέλθει ως καλεσμένη-σχεδιάστρια στο GNTM με την Αθηνά Οικονομάκου, με την οποία έχουν δημιουργήσει την εταιρία Project S.O.M.A. από το 2019. Βλέπετε, παράλληλα με την παρουσία της στα media και στο θέατρο, είχε ανακαλύψει (από τις πρώτες στον χώρο) τη δύναμη των social, διατηρώντας ένα ενεργό κανάλι στο Youtube και στο Instagram. Και κάπως έτσι, παρά την απουσία της από την TV, συνέχισε να αποκτά διαρκώς περισσότερους fans που λατρεύουν να μαθαίνουν νέα της, αλλά και να της κάνουν... αδιάκριτες ερωτήσεις.

Οι 12 σύντροφοι και το σύμφωνο συμβίωσης με τον... Νίκο Μουτσινά

Σπανίως αναφέρεται στην προσωπική της ζωή, μάλλον της προέκυψε από το ενδιαφέρον του κόσμου, όταν έγινε γνωστή η σχέση της με τον τραγουδιστή Μύρωνα Στρατή που έληξε το 2014. Οι δυο τους έκτοτε διατηρούν άψογες σχέσεις, ενώ ενδεικτικό είναι πως όταν κι εκείνος έγινε πρόσφατα πατέρας, η Μαίρη Συνατσάκη ήταν ανάμεσα στα άτομα που του ευχήθηκαν. Έχει παραδεχτεί μεταξύ άλλων ότι είχε 11-12 σχέσεις στη ζωή της. Πέρα από τον Μύρωνα Στρατή την είχαμε συναντήσει στο πλευρό του ηθοποιού της «Μουρμούρας», Σπύρου Χατζηαγγελάκη, και του επίσης ηθοποιού Αιμιλιανού Σταματάκη, ενώ μέσα από τον χώρο του θεάτρου θα γνωρίσει και τον πατέρα της κόρης της.

Μαίρη Συνατσάκη Ίαν Στρατής

Με τον Ίαν Στρατή γνωρίζονταν από το 2017, όταν συνεργάστηκαν στο μιούζικαλ «Hair: The American Tribal Love-Rock Musical», χρειάστηκε ωστόσο να περάσουν τρία χρόνια για να γίνουν ζευγάρι. «Πάντα μου άρεσε αλλά ήταν λίγο πιο τρελούλης παλιά, ήξερα δηλαδή, ότι αν πάω κατά εκεί, θα καταστραφούμε», έλεγε στην εκπομπή «Μαμά-δες», αλλά προς το παρόν έχει διαψευστεί με τον πιο γλυκό τρόπο, αφού στις 5 Δεκεμβρίου 2022 γεννήθηκε και η πρώτη τους κόρη.

Το ζευγάρι υπέγραψε σύμφωνο συμβίωσης λίγο πριν έρθει στον κόσμο η μικρή Ολίβια, αλλά όπως θα φανερωνόταν στη συνέχεια, δεν ήταν και το πρώτο για εκείνη. Πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδας την ήθελε να υπογράφει σύμφωνο συμβίωσης με τον κολλητό της φίλο Νίκο Μουτσινά. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, εκείνος θα το επιβεβαιώσει χρόνια αργότερα, εξηγώντας και τους λόγους που το έκαναν στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Μαίρη έκανε την υπέρτατη πράξη που θα μπορούσε να κάνει κάποιος για μένα. Προσφέρθηκε να με βοηθήσει σε μια διαδικασία για να μπορέσω να βρω μια παρένθετη μητέρα που θα φέρει στον κόσμο το δικό μου παιδί και δυστυχώς, από το δημαρχείο που καταθέσαμε, είδαν τα ονόματα. Το έδωσαν στη δημοσιότητα και δεν βοήθησε καθόλου στην υπόθεση».

Νίκος Μουτσινάς Μαίρη Συνατσάκη

Δηλώσεις που συζητήθηκαν

Πάντα κοντά στους φίλους της, καθώς και σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τα προσωπικά της social αλλά και μέσα από συνεντεύξεις της, παίρνει θέση για κοινωνικά θέματα. Στο παρελθόν δεν είχε διστάσει να στηλιτεύσει τις δηλώσεις του Πάνου Καλίδη για την ομοφυλοφιλία, καθώς και να γράψει: «Δηλώνω ξεκάθαρα έχοντας σώας τας φρένας, μη φυσιολογική, ανύπαντρη, χωρίς οικογένεια, ανεπάγγελτη επαγγελματίας ομοφυλόφιλη, μετριότατη ηθοποιός και άσχημη στην τοποθεσία Μπανανία και είμαι καλά», παίρνοντας έτσι το μέρος του Σπύρου Μπιμπίλα στην κόντρα του με τον Αλέξη Κούγια.

Μιλώντας για το κοινωνικό φύλο, είχε βρεθεί στο στόχαστρο μόλις πριν από λίγους μήνες, καθώς σε ανάρτησή της έλεγε ότι «Το παιδί μου είναι βιολογικά κορίτσι, θα αποφασίσει εκείνη το κοινωνικό της φύλο», κάτι που μεταξύ άλλων έφερε την αντίδραση του ψυχιάτρου Δημήτρη Σούρα που της απάντησε σε σκληρό τόνο. Όπως διευκρίνισε στη συνέχεια η Μαίρη Συνατσάκη πάντως εννοούσε ότι θα αποδεχτεί την κόρη της σε κάθε περίπτωση. Και η ατάκα «δεν μπορώ να προσδιοριστώ με τον όρο μαμά ακόμα» σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, με τα αρνητικά σχόλια να γεμίζουν... κορνίζες που ανέβασε η ίδια σε αναρτήσεις της, με δόση χιούμορ, απαντώντας σε ορισμένους χρήστες.

Μαίρη Συνατσάκη Δημήτρης Ουγγαρέζος Γιώργος Λιάγκας

Αυτοί ήταν και μάλλον μερικοί από τους λόγους που ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος την χαρακτήρισε... θεματοφύλακα της πολιτικής ορθότητας, με τον Γιώργο Λιάγκα να τοποθετείται σε αντίστοιχο τόνο και να λέει: «Ακόμα και όταν έχεις δίκιο, όταν κουνάς πολύ έντονα το δάχτυλο και στιγματίζεις ανθρώπους και συμπεριφορές, να ξέρεις, να περιμένεις ότι κάποια στιγμή θα βγουν και τα δικά σου. Όχι λάθη, αλλά και οι δικές σου συμπεριφορές και προσεγγίσεις στη φόρα. Είναι νομοτελειακό».