Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Μους γιαουρτιού με φράουλες!

Γλυκό σε χρόνο dt!

Η συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Μους γιαουρτιού με φράουλες!

Το γλυκό της ευκολίας που φτιάχνεται στο πι και φι.

Μερίδες:6-8 Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Το πιο...ανατρεπτικό επιδόρπιο! Κρέμα καραμελέ με σοκολάτα!

Χρόνος προετοιμασίας:30'
Χρόνος μαγειρέματος:0'
Έτοιμο σε:30'
Χρόνος αναμονής:4 ώρες

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ιωάννα Σταμούλου
όλες οι συνταγές του chef »

Υλικά
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
½ -1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλετε)
1 σφηνάκι limoncelo
ξύσμα από ένα λεμόνι
1 φακελάκι ζελατίνη
Για το σερβίρισμα και τη διακόσμηση
300 γρ. φράουλες κομμένες στη μέση
ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα λεμόνι
μερικά φυλλαράκια δυόσμου

Διαδικασία
Διαλύετε τη ζελατίνη μέσα σε ένα μπρίκι με 1/4 του φλιτζανιού κρύο νερό. Όταν μαλακώσει, βάζετε το μπρίκι σε σιγανή φωτιά να ζεσταθεί λίγο και ανακατεύετε να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη.

Χτυπάτε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, το limoncelo και το ξύσμα λεμονιού σε μια λεκανίτσα με σύρμα.

Δείτε ακόμη: Μαύρο Ριζότο! Η συνταγή που θα σε πάει σε άλλο επίπεδο!

Προσθέτετε το μίγμα της ζελατίνης και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε πολύ καλά με σπάτουλα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μίγμα.

Μεταφέρετε το μίγμα σε γυάλινο μπολ ή το μοιράζετε σε ποτήρια. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να πήξει. Διακοσμείτε κάθε μους με φρέσκιες φράουλες πασπαλισμένες με λίγη ζάχαρη άχνη και φυλλαράκια δυόσμου.

Πηγή: Olivemagazine.gr