Δεν είναι μυστικό πως το κολλαγόνο είναι αυτό που κάνει το δέρμα σου να δείχνει νεότερο και να ακτινοβολεί. Πολλά έχεις ακούσει τόσο για το πόσιμο κολλαγόνο όσο και για τις άλλες- όχι και τόσο φυσικές- μεθόδους ενίσχυσης κολλαγόνου στο δέρμα σου. Παρακάτω θα βρεις πώς μπορείς να το ενισχύσεις όσο πιο «φυσικά» για να έχεις πάντα νεανικό δέρμα!

Την βιταμίνη C και τα μάτια σου:
Η βιταμίνη C παίζει τεράστιο ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου για την επιδερμίδα σου και αφού αναγκαστικά πρέπει να την «πάρεις» απ’έξω αφού δεν την παράγει μόνος του ο οργανισμός καλά θα κάνεις να το ρίξεις στα πορτοκάλια! Αν δεν παίρνεις αρκετή βιταμίνη C τότε η παραγωγή του κολλαγόνου γίνεται με ρυθμούς χελώνας και το δέρμα σου δεν δείχνει τόσο λαμπερό όσο θα μπορούσε.

Τοπικά, τοπικά:
Σίγουρα έχες δει πολλές κρέμες που κυκλοφορούν το στο εμπόριο και υπόσχονται να αυξήσουν τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα σου. Πολλές από αυτές τις κρέμες έχουν αποδεδειγμένα αποτελέσματα αρκεί να ψάξεις για εκείνη την κρέμα που θα έχει συστατικά όπως η ρετινόλη και η τρετινοΐνη που δρα στο φωτογερασμένο δέρμα για να δεις όντως διαφορά.

Αντηλιακό:
Το έχουμε πει και θα το πούμε πάλι! Το αντηλιακό σου είναι συνώνυμο της λάμψης στο δέρμα σου και όχι άδικα. Η χρήση του αντηλιακού σου δεν βοηθάει άμεσα στην ενίσχυση του κολλαγόνου αλλά έμμεσα. Πώς; Κρατώντας το δέρμα σου προστατευμένο από τον ήλιο με το σωστό αντηλιακό για σένα και άρα έτσι προστατεύεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ηλιακές ακτινοβολίες διατηρείς σε υψηλά επίπεδα το κολλαγόνο και αποτρέπεις την «απώλεια» του!

Ω3 λιπαρά οξέα: από τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα όταν μιλάμε για περιποίηση του δέρματος που είναι γνωστά ως «καλά λιπαρά». Το βασικό είναι πως κρατούν το δέρμα σου ενυδατωμένο ρυθμίζοντας την παραγωγή των ελαίων και βοηθώντας στην ουσία αφού συμβάλoυν στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.

Απολέπιση:
Η απολέπιση είναι το στάνταρντ όταν μιλάμε για απαλό και νεανικό δέρμα γιατί πολύ απλά δεν μπορείς να έχεις τέλειο δέρμα με νεκρά κύτταρα. Έτσι μόνο το δέρμα μπορεί να παράγει νέα κύτταρα και άρα να εκτοξεύσει τα επίπεδα του κολλαγόνου στο δέρμα σου!

womenonly.gr

loading...