Τα 10 πράγματα για τα οποία ΔΕΝ πρέπει να ντρέπεσαι!

Τα 10 πράγματα για τα οποία ΔΕΝ πρέπει να ντρέπεσαι!

Ντροπή σημαίνει αμφιβολίες. Και οι αμφιβολίες ρίχνουν την αυτοπεποίθηση σου στο -2. Μην ανησυχείς όμως. Φτιάξαμε μία λίστα με όσα πράγματα δεν πρέπει να ντρέπεσαι!



1. Για την αγάπη σου για τα κουταβάκια/ γατάκια/ κουνελάκια.


Αφού είναι τα πιο αξιαγάπητα πλάσματα στον κόσμο.Άσε που πρόκειται για ένα φοβερά αποτελεσματικό τρόπο να νιώσεις καλά αυτοστιγμεί.


2. Για την αποστροφή σου για τα μικροσκοπικά ζωάκια.


Πρακτικά, όλα αυτά τα βιντεάκια στο youtube είναι μία μαύρη τρύπα για να χάσεις πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου.


3. Για το σώμα σου


Είναι τόσο παράλογο να σπαταλάς χρόνο με το να ανησυχείς για τα σημεία που δεν σου αρέσουν πάνω στο σώμα σου, όταν αυτό εκτελεί, καθημερινά, χιλιάδες λειτουργίες για να είσαι καλά.


4. Για την οικογένεια σου


Αν έπρεπε να γραφτεί μια και μοναδική συμπαντική αλήθεια για την ανθρωπότητα και να σταλεί με καψούλα στην αιωνιότητα θα ήταν πως όλες οι οικογένειες έχουν θέματα τα οποία σε κάνουν να αισθάνεσαι άβολα. Παίρνοντας το ρίσκο να ακουστούμε σαν την Βίκυ Χατζηβασιλείου θα σου πούμε πως είναι το τίμημα που πληρώνεις για το προνόμιο να έχεις για πάντα ανθρώπους που νοιάζονται για σένα.


5. Για τις φωτογραφίες σου από το γυμνάσιο
(Αν έχεις φωτογραφίες όπου είσαι φοβερά γλυκιά και με υπέροχα μαλλιά και αξιοπρεπή, ακόμα και για τα σημερινά στιλιστικά δεδομένα, ρούχα να κάνεις κλικ σε ένα άλλο άρθρο).


Αν, πάλι, οι φωτογραφίες σου είναι υλικό για να θαφτεί στα βάθη της γης σε θεωρούμε συνοδοιπόρο και σου στέλνουμε φιλικούς χαιρετισμούς. Τα αχτένιστα μαλλιά ή -ακόμα χειρότερο- κάτι ακατάληπτα χτενίσματα με πολύ ζελέ, οι εμφανείς στιλιστικές επιρροές από την αγάπη σου για τις Spice Girls, η "δεν θέλω να με βγάζουν φωτογραφίες" πόζα δυσανασχέτησης, το λουκ φαρδιά παντελόνια -παπούτσια- παντόφλες είναι όλα εκεί και αμαυρώνουν το παρελθόν σου. Δεν πειράζει. Και αν το καλοσκέφτεις αυτή ήταν η μόδα της εποχής.


6. Για τις πεποιθήσεις σου (που δεν συμφωνούν με των άλλων)


Σε κανένα δεν αρέσει να είναι ο μοναδικός χορτοφάγος σε ένα τραπέζι όπου όλοι τρώνε κρέας. Ειδικά όταν το γκρουπ αποτελείται από ανθρώπους που τους θεωρείς αγαπημένους.
Ωστόσο, υπάρχει λόγος που έχεις κάποτε υιοθέτησες αυτές τις πεποιθήσεις. Και αυτή την στιγμή είναι μέρος της προσωπικότητας σου, δηλαδή του πιο σημαντικού λόγου που οι φίλοι και η οικογένεια σου σε αγαπάνε.


7. Επειδή έκλαψες


Καμία λογική. Έχεις συναισθήματα και τα εκδηλώνεις. Γιατί αυτό πρέπει να σε κάνει να νιώθεις περίεργα; Είναι σαν να ντρέπεσαι επειδή γέλασες πάρα πολύ δυνατά.


8. Για τους πρώην σου


Κάθε άνθρωπος, ακόμα κι αυτός που σε κάνει να αναρωτιέσαι "Πραγματικά τι σκεφτόμουν;", σου έμαθε κάτι: να κρατάς μακριά σου τύπους σαν κι εκείνον.


8. Για την ακαταστασία σου (ή την μανία σου με την καθαριότητα)


Καθένας νιώθει άνετα σε διαφορετικό περιβάλλον. Αν σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται συγκάτοικοι, δεν χρειάζεται να απολογείσαι σε κανέναν για τις συνήθειες σου.


9. Για τα λάθη σου


Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που σε κάνουν να σκέφτεσαι σε λούπες "Δεν έπρεπε να το πω/ κάνω αυτό". "Έπρεπε να είχα δουλέψει πιο σκληρά", "Έπρεπε να είχα χωρίσει πολύ νωρίτερα".
Κι όμως. Η ζωή σου δεν θα ήταν τόσο πλούσια και ενδιαφέρουσα χωρίς τα λάθη του παρελθόντος και τις αποτυχίες σου.


Κι επίσης, μάντεψε! Το παρελθόν πέρασε. Οι χρονομηχανές υπάρχουν μόνο στις ταινίες και το μέλλον δεν έχει φτάσει ακόμα. Το μόνο που έχεις είναι το παρόν.




cosmopolitan.gr