Το μπάνιο αποτελεί ένα δωμάτιο του σπιτιού – εστία πολλών μικροβίων, ορισμένα από τα οποία είναι αρκετά επικίνδυνα.

Εντερικοί παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως το καμπυλοβακτηρίδιο, το E.coil και άλλοι μπορεί να βλάψουν την υγεία σας. Γι’ αυτό το λόγο το μπάνιο πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά και τακτικά.

Ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα που βρίσκονται στην τουαλέτα, και μάλιστα το πιο βρώμικο είναι το πιγκάλ ενώ οι περισσότερο δεν φροντίζουν να το καθαρίζουν σωστά και συχνά. Με την κακή συντήρηση του πιγκάλ αυξάνονται οι πιθανότητες για μετάδοση γαστρεντερικών ιών και εντερικών παθογόνων οργανισμών, ενώ πέρα από αυτό, μπορεί να δημιουργηθούν εστίες μετάδοσης και ανάπτυξης επιδερμικών νοσημάτων.

Ο συχνός καθαρισμός του πιγκάλ είναι απαραίτητος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να μην το αμελείτε. Δείτε πώς μπορείτε με απλά βήματα που περιγράφει το baby.gr να το κάνετε…

Ανα δυο-τρεις ημέρες την εβδομάδα ρίχνετε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι μέσα στη λεκάνη σας και τοποθετείτε εκεί και το βουρτσάκι για μερικές ώρες. Στη συνέχεια τρίψτε το βουρτσάκι μέσα στη λεκάνη και τραβήξτε το καζανάκι έτσι ώστε να ξεπλυθεί καλά. Τα οξέα του ξιδιού θα απολυμάνουν το βουρτσάκι και τη λεκάνη και θα διώξουν τα άλατα που δημιουργούνται στο εσωτερικό της λεκάνης. Για ακόμη μεγαλύτερη απολύμανση ρίξτε μαζί και ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Κλασσική πολυτέλεια! Δείτε το εντυπωσιακότατο σπίτι του Πάνου Καλίδη στη Γλυφάδα και θα ξετρελαθείτε

Έχετε τραπέζι; Στολίστε την τραπεζαρία για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

3 απλοί κανόνες για να απαλλαγούμε από τα έντομα οριστικά!

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Γιώργος Βασιλείου: Τα τελευταία νέα για την κατάσταση της υγείας του -Τι αποκαλύπτει ο γιατρός του;

Επιτέλους! Η Νωαίνα αποκάλυψε την ιστορία που κρύβεται πίσω από το μουστάκι…

Της τρελής έγινε στην δίκη του Αίαντα Μανθόπουλου – Ο κακός χαμός και η καταδίκη του γνωστού ηθοποιού

loading...