Mια μοναδική συνταγή που θα μαγέψει μικρούς και μεγάλους!

Υλικά συνταγής

250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
1/4 κ.γ. αλάτι
230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
60 γρ. Άχνη Ζάχαρη ΑΝΘΟΣ 1 κ.γ. υγρή βανίλια
200 γρ. Κουβερτούρα 54% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση

Σε μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο να γίνει αφράτο σαν κρέμα για 1′.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 2′ να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τη βανίλια. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Δεν παιδεύουμε πολύ το μείγμα γιατί τα μπισκότα θα γίνουν σκληρά. Όσο λιγότερο ανακατεύουμε το αλεύρι στα υλικά, τόσο πιο αφράτα θα είναι μετά στο ψήσιμο. Σχηματίζουμε δίσκο με τη ζύμη. Να γίνει πλακέ. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το βούτυρο στους 170 βαθμούς στον αέρα και βάζουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τον πάγκο. Ανοίγουμε τη ζύμη. Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε φύλλο πάχους 6 χιλ. και κόβουμε με στρογγυλό κουπ πατ. Αλευρώνουμε λίγο το κουπ πατ πριν από κάθε κόψιμο. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 20′. Ψήνουμε για 10′ να ροδίσουν ελαφρά. Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Λιώνουμε σοκολάτα και βουτάμε τη μία άκρη. Αφήνουμε σε λαδόκολλα να σταθεροποιηθεί. Βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει η σοκολάτα. Τα φυλλάμε σε αεροστεγές κουτί για να μην νοτίσουν.

www.argiro.gr

loading...