Υλικά

600 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ζωική

400 ml γάλα φρέσκο 3,5% λιπαρά

6 τεμ ζελατίνες μουλιασμένες σε κρύο νερό

150 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίχνουμε την βανίλια(σχίζουμε το λοβό με μαχαίρι και παίρνουμε τα σποράκια της),αν δεν έχουμε καψουλίτσα βανίλιας, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με φουέ σύρμα χειρός. Μόλις βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία από το μίγμα μας. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε την μουλιασμένη ζελατίνη, αφού πρώτα την στραγγίξουμε καλά με τα χέρια μας και ανακατεύουμε ωσότου διαλυθεί.

Παίρνουμε μπολάκια της αρεσκείας μας η φόρμα σιλικόνης και ρίχνουμε σιγά σιγά μέχρι να το τελειώσουμε ,το ισομερίζουμε να πάει παντού η ίδια ποσότητα. Κατόπιν τοποθετούμε τα μπολάκια ή την φόρμα στο ψυγείο να σφίξει καλά τουλάχιστον 2-3 ώρες. Για να ξεφορμάρουμε βυθίζουμε τα μπολάκια σε ζεστό νερό για δευτερόλεπτα να ξεκολλήσει η πανακότα μας από τα τοιχώματα. Για ντεκόρ μπορούμε να βάλουμε ότι εμείς θέλουμε. Η συγκεκριμένη έχει γκανάς σοκολάτας και μπισκότα ορέο καλή επιτυχία!

Pasrty chef Μαρκέλα Παππά

govastileto.gr
loading...