Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20γρ. μαγιά φρέσκια
1 κουτ. γλυκού αλάτι
300ml νερό χλιαρό

Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και αφήνετε στην άκρη.
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το νερό με τη μαγιά και ζυμώνετε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη.

Καλύπτεται το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες.
Βγάζετε τη ζύμη από το μπολ και ζυμώνετε ξανά σε αλευρωμένο πάγκο, διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.

Κάνετε τη ζύμη μπάλα και τη βάζετε πάνω σε λαδόκολλα. Τη μεταφέρετε μαζί με τη λαδόκολλα πίσω στο μπολ, κόβετε τις άκρες της λαδόκολλας που προεξέχουν, καλύπτεται το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά ακόμη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230οC, με μια εμαγιέ κατσαρόλα μέσα. Αφαιρείτε τη μεμβράνη από το μπολ και με μαχαίρι χαράζετε μερικές γραμμές στην επιφάνεια της ζύμης. Μεταφέρετε τη ζύμη με τη λαδόκολλα στην εμαγιέ κατσαρόλα, κλείνετε με το καπάκι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά.

Πηγή: msn.com
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει την τέλεια συνταγή για πένες με ανθότυρο και ψητά ντοματίνια

Croque Madame με αφράτα κρουασάν βουτύρου – Η πιο λαχταριστή συνταγή!

Yπέροχα, σπιτικά λαχματζούν με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

 

loading...