Ιδανικό πρωινό ή τέλειο brunch! Κάνεις δεν μένει ασυγκίνητος στην θέα ενός φρεσκοψημένου κρουασάν βουτύρου με όλα αυτά τα καλούδια μέσα. Ότι πρέπει για πρωινά Σαββατοκύριακου.

Υλικά συνταγής

-10 αφράτα κρουασάν βουτύρου
-2 κ.σ. βούτυρο
-2 κ.σ. αλεύρι
-2 φλ. γάλα
-αλάτι
-λίγη πάπρικα γλυκιά
-1 -1/2 φλ. τρίμμα γραβιέρα
-10 λεπτές φέτες ζαμπόν
-αβγά ατμού ή μάτια
-λίγο σχοινόπρασο
-λίγη πράσινη σαλάτα

Εκτέλεση

Ψήνουμε τα αφράτα κρουασάν βουτύρου της Alfa σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .Τα κόβουμε στη μέση και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά να τραγανίσουν εσωτερικά.
Σε τηγάνι βάζουμε λίγο νερό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι κι λίγο ξύδι. Ρίχνουμε τα αβγά, βάζουμε καπάκι κι αφήνουμε λίγα λεπτά να ψηθεί το αβγό. Ή τα τηγανίζουμε μάτια.
Στο μισό κρουασάν, ρίχνουμε λίγη κρέμα, διπλώνουμε τις φέτες ζαμπόν και το γεμίζουμε, ακουμπάμε πάνω ένα αβγό και περιχύνουμε με κρέμα τυριού. Μισοκαλύπτουμε το κρουασάν με το άλλο μισό κι απολαμβάνουμε.

Για την κρέμα

Βάζουμε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ψήνουμε για 1′ με 2′. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας το ζεστό γάλα. Αφήνουμε να πήξει η κρέμα, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε την πάπρικα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να λιώσει.
Τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και άν θέλουμε σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
Επίσης ωραία ιδέα είναι αντί για τηγανητό αβγό να βάλουμε αβγά scrambled!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Yπέροχα, σπιτικά λαχματζούν με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Ψευτοκαγιανάς / Στραπατσάδα!

Χταπόδι με σάλτσα από μουστάρδα: Μια αλλιώτικη συνταγή που θα σας εκπλήξει ευχάριστα!

loading...