Ψευτοκαγιανάς / Στραπατσάδα!

Ψευτοκαγιανάς / Στραπατσάδα!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ταιριάζουν τα ελληνικά τυριά και τα φρέσκα λαχανικά, με τα μοναδικά κρουασάν βουτύρου «αφράτα»! Προσθέστε στη γέμιση και χτυπημένα αυγά, για την πιο εναλλακτική στραπατσάδα που φάγατε ποτέ!

Υλικά συνταγής
8 ψημένα μίνι κρουασάν
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
4 αβγά
100 γρ. γραβιέρα
150 γρ. μπάτζος
αλάτι πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση
Βάζουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και την ψιλοκομμένη πιπεριά, και την αφήνουμε για 6-7’ λεπτά να μαραθεί. Προσθέτουμε το βασιλικό. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και περιχύνουμε τα λαχανικά. Ανακατεύουμε τον καγιανά όσο ψήνεται, για να σπάσει σε κομμάτια. Τέλος, προσθέτουμε τα τυριά σε καρεδάκια και τα αφήνουμε για 4-5’ να λιώσουν ελαφρά και να σταθεροποιηθεί το αυγό. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Ανοίγουμε τα ψημένα κρουασάν στη μέση και τα γεμίζουμε με τον καγιανά.

Καλή επιτυχία!

Πηγή:argiro.gr

Δείτε ακόμη:Καλαμαράκια γιουβέτσι κοκκινιστά!
Δείτε ακόμη: Μους ταραμά: Μια αφράτη και διαφορετική ταραμοσαλάτα!
Δείτε ακόμη:
Φανταστικό μυδοπίλαφο για όλα τα γούστα! Μία συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε…