Moσχαρίσια κεµπάπ!Είναι ο πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα

Moσχαρίσια κεµπάπ!Είναι ο πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα
Το κεμπάπ είναι πιο μερακλίδικος μεζές για τη μπίρα, ενώ μπορεί να γίνει και ένα χορταστικό, σπιτικό σουβλάκι. Όσοι βρίσκουν τον αρνίσιο κιμά βαρύ, θα λατρέψουν αυτή την εκδοχή με μοσχαρίσιο κιμά.

Υλικά

Κι όμως τόσα χρόνια σουρώνεις λάθος τα μακαρόνια και δεν το έχεις πάρει χαμπάρι!




500γρ. μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή
1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

Κατάσχεση κοτόπουλων σε αποθήκη του Πειραιά


πίτες αραβικές ή για σουβλάκι
ντομάτα, σε κυβάκια ή φέτες
μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρεμμύδι, σε ροδέλες
γιαούρτι στραγγιστό
πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη



Διαδικασία

Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεμπάπ και ζυμώνετε για αρκετή ώρα, ώστε να αναμιχθούν καλά και ομοιόμορφα.

Πλάθετε μακρόστενα κεμπάπ πάχους 3εκ. Τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν τα ψήσετε.

Ένα γλυκό που θα κάνει θραύση: Φτιάξτε νόστιμα αγιοβασιλάκια brownies!

Ψήνετε τα κεμπάπ σε σχάρα ή σχαροτήγανο καλά ζεσταμένα, στα κάρβουνα ή στο γκριλ του φούρνου σας.

Σερβίρετε τα κεμπάπ μαζί με ψημένες πίτες, ψιλοκομμένη ντομάτα ανακατεμένη με μπόλικο μαϊντανό και ροδέλες κρεμμυδιού, γιαούρτι και πάπρικα.

Πηγή:olivemagazine