Κάθε χρόνο στα περισσότερα σπίτια, μετά την ημέρα του Πάσχα και τα τσουγκρίσματα περισσεύουν αρκετά βαμμένα αυγά…Το Youweekly.gr έψαξε και βρήκε τον πιο νόστιμο τρόπο για να τα «εκμεταλλευτείς» και να δημιουργήσεις ένα πεντανόστιμο γεύμα…

Πεντανόστιμη και πικάντικη σαλάτα – τέλεια ιδέα για να αξιοποιήσετε τα πασχαλινά αυγά.

Υλικά:

-8 αυγά κομμένα στα τέσσερα
-2 ντομάτες ψιλοκομμένες
-2 κ.σ. κάππαρη
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-4 κ.σ. ελαιόλαδο
-1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-2 κ.σ. ξίδι
-2 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
-1 κ.σ. μουστάρδα
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Για 4 άτομα:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μεγάλη προσοχή –για να μη διαλύσουμε τα αυγά– όλα τα υλικά μαζί για να ενωθούν οι γεύσεις. Αφήνουμε να σταθεί η σαλάτα για 10΄ πριν τη σερβίρουμε. Είναι εκπληκτικός μεζές με φρυγανισμένο ψωμί! Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και δύο αντσούγιες ψιλοκομμένες για πιο πικάντικη γεύση.

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

www.argiro.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ταλιατέλες με σάλτσα από καλαμαράκια, ντομάτα και πιπεριές για να κάνεις πιο ευχάριστες τις μέρες της νηστείας!

Κοτοκεφτεδάκια με γιαούρτι παντζαριού: Ο μεζές που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Πανεύκολα και γρήγορα πιτσάκια caprese!

loading...