Το youweekly.gr βρήκε μια νόστιμη συνταγή για τους φίλους του burger και όχι μόνο…Θα εντυπωσιάσετε μικρούς και μεγάλους και είναι ένα γεύμα εύκολο και γρήγορο που θα σας λύσει τα χέρια σε στιγμές που ο χρόνος είναι περιορισμένος.

Δείτε ακόμα: Επιτέλους βρήκαμε τρόπο να κάνουμε μαλακό το κρέας μας…!

Συστατικά
Για τα μπιφτέκια
500 γραμμ. καλός μοσχαρίσιος κιμάς άπαχος
3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μικρό καρότο τριμμένο
1 κρόκο
1/4 φλιτζ. σος μπάρμπεκιου
1 κ.σούπας ελαιόλαδο
Για το burger
50 γραμμ. μαρούλι
1 μεγάλη ντομάτα σε ψιλές ροδέλες
1 αγγούρι σε λεπτές φέτες
4 ψωμάκια για burger κομμένα στη μέση
μπάρμπεκιου σος

Τρόπος μαγειρέματος

  • Ανάμιξε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, τον κρόκο και τη σος σε μεγάλο μπολ.
  • Πλάσε τον κιμά σε 4 μεγάλα μπιφτέκια.
  • Βάλ’τα σε πιατέλα και σκέπασέ τα με διαφανή μεμβράνη.
  • Βάλε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή αντικολλητική σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Βάλε τα μπιφτέκια και μαγείρεψέ τα για 4 με 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθούν,
  • Ψήσε τα ψωμάκια (στο γκριλ, στην τοστιέρα ή στο φούρνο) και βάλε με τη σειρά μαρούλι, τομάτα, αγγούρι, το μπιφτέκι και τη σος.

Καλή σας όρεξη!

Δείτε ακόμη: Αυτά είναι τα σημαντικότερα ΟΦΕΛΗ της αποχής από το κρέας!

 

loading...