Η συνταγή για κέικ \"ζέβρα\" που κάνει θραύση στη Νέα Υόρκη! Θα αλλάξει τα πρωινά σας...

Η συνταγή για κέικ \

Το κέικ ζέβρα είναι μια δημοφιλής στο εξωτερικό και συγκεκριμένα τη Νέα Υόρκη.


Την ονομασία του την οφείλει στο γεγονός ότι το χρώμα του κέικ θυμίζει έντονα τις ασπρόμαυρες ρίγες της ζέβρας.

Το Youweekly.gr σας παρουσιάζει την συνταγή που θα αλλάξει σίγουρα την καθημερινότητά σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε! διαβάστε παρακάτω...

Υλικά:

220 ml χυμός πορτοκαλιού
250γρ βούτυρο
2 1/2 ποτήρια αλεύρι (420γρ) + 2 κουταλιές της σούπας
250γρ ζάχαρη
5 αυγά
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και το λιώνουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, τη πορτοκαλάδα και το λιωμένο βούτυρο εναλλάξ. Χωρίζουμε το μείγμα που προκύπτει σε δύο ίσα μέρη.Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας κακάο στο πρώτο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι στο δεύτερο. Ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τα μείγματα εναλλάξ σε μικρές μερίδες στο κέντρο της φόρμας έως ότου όλα τα συστατικά να εξαντληθούν. Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 160 °C.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Απολαυστικά pancakes σοκολάτας με λιωμένη σοκολάτα και μπανάνα!

Δροσερό μπισκοτογλυκό κακάο και μπανάνα που θα είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Μούρλια: Οι 5 πιο top συνταγές για καλοκαιρινές, δροσερές μακαρονάδες