Σοκόλαση: Η καλύτερη συνταγή για σοκολατένιο κορμό με μπισκότα και καρύδια

Σοκόλαση: Η καλύτερη συνταγή για σοκολατένιο κορμό με μπισκότα και καρύδια
Ο συνδυασμός της σοκολάτας με τα μπισκότα και τα καρύδια σε αυτό το γλυκό είναι απογειωτικός. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι απλά και συνηθισμένα οπότε δενυπάρχει κάποιος βαθμός δυσκολίας. Το υπέροχο γλυκό μας θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγη ώρα και αφού μπει στη κατάψυξη για μερικές ωρίτσες θα μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια-φέτες και να το σερβίρουμε.

Τι θα χρειαστούμε για τον κορμό μας;
Υλικά

250 γραμ. μαργαρίνη με ελαιόλαδο
3 αβγά
300 γραμ. ζάχαρη άχνη
200 γραμ. μπισκότα πτι μπερ ή Μιράντα
50 ml κονιάκ
2 κουταλιές σούπας κακάο
1 βανίλια (ή ένα φακελάκι βανιλέτα)
2 φλυτζανάκια του καφέ καρύδια χοντροκομμένα
1 φλυτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα (ψίχα) κοπανισμένα
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σπάζετε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομμάτια ή τα χτυπάτε στο μίξερ και τα βρέχετε με το κονιάκ.
Χτυπάτε τη μαργαρίνη με ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και προσθέτετε τα αβγά, το κακάο και τη βανίλια.
Στο τέλος ρίχνετε τα μπισκότα και τα καρύδια. Τα ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.

“Ντύνετε” μία μακρόστενη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και τυλίγετε σε ρολό.
Τη βάζετε στην κατάψυξη 5-6 ώρες και κατόπιν, προτού σερβίρετε πασπαλίζετε με ασπρισμένα αμύγδαλα και ζάχαρη άχνη… Και το γλυκό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

dailystories.gr

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Εκπληκτικά τηγανοψώμα με τέσσερα μόνο υλικά!!

Σας έχουμε την καλύτερη ταραμοσαλάτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Sofia Vergara: Εσωτερικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού που νοικιάζει στο Hollywood