Προσοχή! Σοκαριστικές φωτογραφίες: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τους φακούς επαφής!

Οφθαλμίατρος αποκαλύπτει!

Προσοχή! Σοκαριστικές φωτογραφίες: Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τους φακούς επαφής!

Σοκαριστικές φωτογραφίες μοιράστηκε στο Facebook ένας οφθαλμίατρος για να προειδοποιήσει τους πελάτες του για τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν κάποιος κοιμάται με τους φακούς επαφής.

Ο Δρ. Πάτρικ Βόλμερ από την Vita Eye Clinic στο Σέλμπι της Βόρειας Καρολίνας, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook σοκαριστικές εικόνες μιας γυναίκας της οποίας ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού είχε φαγωθεί από βακτηρίδια, επειδή κοιμόταν συχνά με τους φακούς επαφής.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τους φακούς επαφής

Η μη αφαίρεση των φακών επαφής κατά την διάρκεια του ύπνου, μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε τύφλωση
Στην ανάρτησή του, η οποία έχει γίνει viral και την έχουν δει πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι, τα μάτια της γυναίκας δείχνουν θολά γεμάτα από τσίμπλες.

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τους φακούς επαφής

Ο Δρ. Βόλμερ εξηγεί ότι πάσχει από ένα «ανθεκτικό στέλεχος ψευδομονάδας» που είναι το «άμεσο αποτέλεσμα του ύπνου με φακούς επαφής».

Και λέει: «Η ψευδομονάδα (βακτήρια) είναι μια σημαντική αιτία οφθαλμολογικής νοσηρότητας και τα χαρακτηριστικά της οδηγούν γρήγορα σε μόνιμη τύφλωση. Αυτή είναι η 4η περίπτωση ψευδομονάδων που έχω θεραπεύσει στην κλινική μου. Τα βακτήρια τρώνε τον κερατοειδή των ασθενών μέσα σε λίγες ημέρες, αφήνοντας μια λευκή νέκρωση (νεκρός ιστός) στο πέρασμά τους».

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοιμάστε με τους φακούς επαφής

Τα βακτήρια τρώνε τον κερατοειδή των ασθενών μέσα σε λίγες ημέρες, υποστηρίζει ο οφθαλμίατρος
Κι ενώ ο γιατρός λέει ότι ήταν σε θέση να χορηγήσει στον ασθενή σταγόνες αντιβιοτικού και στεροειδών για να μειώσει τις μόνιμες ουλές, παραδέχεται ότι είναι «πολύ πιθανό» πως θα υποστεί κάποια μορφή μόνιμης απώλειας όρασης.

«Για να είμαι ξεκάθαρος, δεν συνιστώ ποτέ να κοιμάται κανείς με τους φακούς επαφής. Οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν τα οφέλη κάθε φορά. Απαιτούνται δευτερόλεπτα για να βγάλετε τους φακούς επαφής, αλλά και μια πιθανή μη αναστρέψιμη βλάβη για το υπόλοιπο της ζωής σας, αν δεν το κάνετε»

Και υποστηρίζει: «Ο κόσμος πρέπει να δει αυτές τις φωτογραφίες και να θυμίζει στον εαυτό του, την οικογένειά του, τους φίλους του την ύπαρξη κακής χρήσης των φακών επαφής».

Έχετε βήχα; Αφήστε τα φάρμακα! Αυτό το γιατροσόφι της γιαγιάς θα σας κάνει καλά αμέσως!

Αν έχετε κρυολογήσει και σας έπιασε ο βήχας υπάρχουν κι άλλοι τρόποι εκτός από τα φάρμακα για να το αντιμετωπίσετε, με ένα τρομερό γιατροσόφι!

Θα γίνεται αμέσως καλά!


Έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος και χρειάζεστε άμεση ανακούφιση; Το Youweekly.gr σου βρήκε μια απλή και οικονομική λύση μέχρι να επισκεφθείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Μια κρίση βήχα και το ενοχλητικό γαργάλημα στο λαιμό μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα φυσικό σιρόπι που θα φτιάξετε στο σπίτι.

Η αποτελεσματικότητα της φυσικής «θεραπείας» επιβεβαιώνεται μάλιστα από τη βρετανική Υπηρεσία Υγείας (NHS) και κορυφαίους Βρετανούς γιατρούς.

Τα μόνα συστατικά που χρειάζεστε είναι το μέλι και το λεμόνι.

Βάλτε ένα λεμόνι με τη φλούδα του σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, βγάλτε το, κόψτε το στη μέση και στύψτε το. Όσο είναι ακόμα ζεστό, διαλύστε στο χυμό του 3 κουταλιές μέλι, ανακατέψτε καλά και πιείτε το σε δύο δόσεις μέσα στην ημέρα.

Το μέλι δρα ως μαλακτικό στο λαιμό και έτσι μαλακώνει το βήχα. O χυμός λεμονιού έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. O συνδυασμός και των δύο δημιουργεί ένα φυσικό, ήπιο αντιμικροβιακό διάλυμα, που θα ανακουφίσει το λαιμό σας.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, τα δύο φυσικά προϊόντα είναι «η πιο απλή και οικονομική» λύση για τον «πρόσκαιρο βήχα».

Αναφέρεται επίσης πως «δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να απαλλαγούμε άμεσα από το βήχα που οφείλεται σε ιογενή λοίμωξη, καθώς το σύμπτωμα υποχωρεί συνήθως όταν το ανοσοποιητικό αντιμετωπίσει τον ίδιο τον ιό».