Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πένθος! Πέθανε ο Αλέκος Μιχαλόπουλος!

Πολύ δύσκολες ώρες!

Πένθος! Πέθανε ο Αλέκος Μιχαλόπουλος!
ΚΟΙΝΩΝΙΑ 15.03.2019 12:02

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών άφησε ο Αλέκος Μιχαλόπουλος.


Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη θλίψη του για τον θάνατό του. Διαβάστε παρακάτω...


"Ο Αλέκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928 στα Άνω Πετράλωνα. Τον Ιούνιο του 1941 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ. Με την ίδρυση του ΕΑΜ πέρασε στο ΕΑΜ νέων, συμμετέχοντας στη δημιουργία των συσσιτίων στα σχολεία της κατοχής . Με την ίδρυση του ΕΛΑΣ εντάχθηκε στην ομάδα του εφεδρικού ΕΛΑΣ στα Πετράλωνα. Με την ίδρυση της ΕΠΟΝ πέρασε ως οργανωτικό στέλεχός της για την ανάπτυξη μαζικού νεολαιίστικου κινήματος, παίρνοντας μέρος ως νεολαίος στο γραφείο της ΚΟΒ του ΚΚΕ στα Πετράλωνα. Τον Δεκέμβρη του 1944 ανέλαβε την οργάνωση της ΕΠΟΝ στα Πετράλωνα ως Α' γραμματέας και ταυτόχρονα ως διμοιρίτης της διμοιρίας Επονοελασιτών στα Πετράλωνα. Τον Μάρτιο του 1949 συνελήφθη από την ασφάλεια, βασανίστηκε επί 31 ημέρες στα υπόγεια της ασφάλειας στον Πειραιά, φυλακίστηκε στα Βούρλα, ακολούθησε η μεταγωγή του στην Μακρόνησο και η παραπομπή του στο έκτακτο στρατοδικείο του Πειραιά, όπου, τον Ιούλιο του 1949, καταδικάστηκε, αρχικά σε θάνατο, και στη συνέχεια η ποινή του μετετράπη σε εικοσαετή κάθειρξη. Με το πραξικόπημα του 1967 συνελήφθη και εκτοπίστηκε στη Γυάρο και τη Λέρο. Ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΑ, υπήρξε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων για σειρά ετών, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, ενεργός μέλος του αγώνα για τα Προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μέλος του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι το τέλος της ζωής του, από τις γραμμές της Οργάνωσης Άνω Πετραλώνων-Θησείου.

alekos-mixalopoulos


Ο Αλέκος Μιχαλόπουλος βρισκόταν πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού για κοινωνική απελευθέρωση και υπήρξε μέχρι τέλους πιστός στις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Πέθανε ηθοποιός από τη «Νεράιδα και το Παλικάρι»!

Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο ηθοποιός Θάνος Γραμμένος. Είχε γίνει γνωστός και αγαπητός, από τον ρόλο του «Μαθιού» στην ταινία η «Νεράιδα και το Παλικάρι» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και το Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Ο Θάνος Γραμμένος είχε γεννηθεί το 1927 στο Αγρίνιο και σπούδασε στις δραματικές σχολές Σωκράτη Καραντινού και Εθνικού Θεάτρου και έπαιξε σε αρκετές ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.


Η κηδεία του θα γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής στον Χολαργό.

undefined

Share