Αλλάζουν τα καθίσματα στα αεροπλάνα - Έτσι θα ταξιδεύουμε

Όλα όσα ανακοίνωσαν

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Αλλάζουν τα καθίσματα στα αεροπλάνα - Έτσι θα ταξιδεύουμε

Αλλάζουν τα καθίσματα στα αεροπλάνα όπως ανακοίνωσε Γαλλική εταιρία και αποκαλύπτουν πως έτσι θα ταξιδεύουμε από δω και πέρα. Δείτε αναλυτικά όλα όσα είχαν να πουν.

Σε πολλές εσωτερικές πτήσεις ωστόσο, κυρίως στις ΗΠΑ, παρατηρείται συνωστισμός, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα τους επιβάτες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να υπάρχει. Γαλλική εταιρία ωστόσο, ετοιμάζει ένα φιλόδοξο σχέδιο με το οποίο θα βάλει τέλος στις αποστάσεις «μιας ανάσας» μεταξύ των επιβατών.

Οι New York Times δημοσίευσαν εικόνες από το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρίας EarthBay, η οποία εδρεύει στην Γαλλία και στοχεύει στο να γίνονται τα ταξίδια όσο τον δυνατόν με μεγαλύτερη ασφάλεια για τους επιβάτες. Η εταιρία που ανήκει στον Φλοριάν Μπαρζό, σκέφτηκε μία πιο πρακτική ιδέα για τα καθίσματα στα αεροπλάνα, η οποία θεωρεί πως είναι πιο φτηνή, αλλά και εύκολη στο να χρησιμοποιηθεί.

Ωστόσο ο κορωνοϊός δείχνει να υποχωρεί στη χώρα μας και για το λόγο αυτό άνοιξαν και πάλι οι παραλίες. Δείτε εδώ υπό ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσουν.

Η εταιρία προτείνει να τοποθετηθεί στα καθίσματα ένα διαχωριστικό, το οποίο ουσιαστικά θα μπορεί να κρατήσει μία ασφαλή απόσταση μεταξύ των ταξιδιωτών. Παρόμοιο σχέδιο παρουσίασε ιταλική εταιρία πριν ένα μήνα, με την EarthBay να προωθεί το σχέδιό της με το προστατευτικό τζάμι, το οποίο θα τοποθετείται στην μέση των καθισμάτων, αφήνοντας ουσιαστικά το μεσαίο κάθισμα άδειο. «Η ιδέα των μετακινούμενων διαχωριστικών έχει νόημα για να τηρηθούν τα μέτρα υγιεινής σε περιορισμένο χρόνο και χώρο», δήλωσε ο Μπαρζό στο CNN Travel.

Πτήσεις και καθίσματα στα αεροπλάνα - Το διαχωριστικό της γαλλικής εταιρίας

Το διαχωριστικό που ονομάζεται PlanBay, αποτελείται δύο μέρη, με ένα πάνελ ασφαλισμένο σε ένα κενό μεσαίο κάθισμα και ένα άλλο που εκτείνεται στις πλάτες των προσκέφαλων, χωρίζοντας έτσι αποτελεσματικά τον έναν επιβάτη από τους άλλους, τόσο μπροστά, όσο και δίπλα ή πίσω τους. Ωστόσο, η ιδέα δεν έχει ακόμη τεθεί σε λειτουργία από κάποια αεροπορική εταιρία.

καθίσματα αεροπλάνα σχέδιο

Στις 5 Μαΐου, η ΙΑΤΑ ανακοίνωσε πως η χρήση μάσκας πάνω σε ένα ένα «αξεσουάρ» καμπίνας, είναι απαραίτητη στα ταξίδια, αλλά αυτό είναι ένα κόστος που θα φέρει αυξήσεις στις τιμές για τους επιβάτες. Ο διευθυντής της ΙΑΤΑ, Αλεξάντρ ντε Ζάνιακ, τόνισε πως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση πιο εφικτή οικονομικά και η οποία θα κάνει τους επιβάτες να νοιώσουν πιο ασφαλείς. «Πρέπει να καταλήξουμε σε μια λύση που δίνει στους επιβάτες την αυτοπεποίθηση να πετάξουν και διατηρεί το κόστος της πτήσης προσιτό. Το ένα χωρίς το άλλο δεν θα έχει μόνιμο όφελος», δήλωσε.

Πηγή: iefimerida.gr

«Βόμβα» από τον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό

Σαν "βόμβα" έσκασε η πρόγνωση που έγινε από τον ΠΟΥ, ο οποίος ενημέρωσε πως υπάρχει μία πιθανότητα να μην φύγει ποτέ από τις ζωές μας ο κορωνοϊός, μιας και κανείς δεν μπορεί ακόμα να προβλέψει πότε σκοπεύει να εξαφανιστεί.

Ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είπε ότι οι κίνδυνοι του κορωνοϊού, παραμένουν υψηλοί σε «εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο».

«Δεν υπάρχουν υποσχέσεις, δεν υπάρχουν ημερομηνίες σε αυτή την κατάσταση», επισήμανε. «Αυτό που όλοι φοβόμαστε είναι ένας φαύλος κύκλος καταστροφών οικονομίας και δημόσιας υγείας, εάν τα απαγορευτικά μέτρα χαλαρώσουν χωρίς τη δυνατότητα εντοπισμού νέων κρουσμάτων», τόνισε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο αξιωματούχος του Οργανισμού, σημειώνοντας ότι απαιτείται «πολύ σημαντικός έλεγχος» του ιού προκειμένου να μειωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση κινδύνου.

Υπάρχει μια μαγική σκέψη ότι τα lockdowns δουλεύουν άψογα και πως η άρση των απαγορευτικών μέτρων θα δουλέψει εξαιρετικά, προειδοποίησε. «Ο ιός ίσως γίνει ενδημικός, να μην φύγει ποτέ, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα εξαφανιστεί». Σε ερώτηση για το σχέδιο ανοίγματος των συνόρων στην Ευρώπη, ο Ράιαν απάντησε πως η διάσχιση των χερσαίων συνόρων δεν συνιστά μεγάλο κίνδυνο. Τα αεροπορικά ταξίδια είναι μια διαφορετική πρόκληση, που μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη περιπλοκότητα.

«Πρέπει να μπει στο μυαλό μας ότι θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να βγούμε από αυτή την πανδημία», τόνισε η Μαρία Βαν Κέρχοβε, επιδημιολόγος του ΠΟΥ.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής του κέντρου διαχείρισης μολυσματικών κινδύνων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Γαλλίδα Σιλβί Μπριάν δηλώνει ότι ο οργανισμός του ΟΗΕ «εξεπλάγη» από την έλλειψη προετοιμασίας ορισμένων χωρών να αντιμετωπίσουν την επιδημία του κορωνοϊού.

Πηγή: iefimerida.gr