Μεγάλο σούσουρο με την είδηση που έγινε γνωστή για την ΔΕΗ - Προσέξτε!

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μεγάλο σούσουρο με την είδηση που έγινε γνωστή για την ΔΕΗ - Προσέξτε!

Μεγάλο σούσουρο έχει προκληθεί από τότε που έγινε γνωστό πως η ΔΕΗ προχωρά σε ολική αναδόμηση της λειτουργίας των καταστημάτων της. Ενδεχομένως η πιο σημαντική από τις επερχόμενες αλλαγές, αφορά την ίδια τη στελέχωση των καταστημάτων, αφού η ΔΕΗ αποφάσισε να προχωρήσει σε outsourcing για την προώθηση των νέων προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς και την εξυπηρέτηση των πελατών για τη χρήση των νέων υπηρεσιών.

Μάλιστα, οι σχετικές διαδικασίες τρέχουν με γοργούς ρυθμούς, καθώς η ΔΕΗ προ ημερών προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση των σχετικών υπηρεσιών σε ανάδοχο, που θα διαθέσει το απαιτούμενο προσωπικό.

Όπως, μάλιστα, φαίνεται, η ΔΕΗ θέλει να επισπεύσει το μετασχηματισμό της λειτουργίας των καταστημάτων της, αφού καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών για το διαγωνισμό έχει οριστεί η 25/11/2020.

Πιο αναλυτικά, ο διαγωνισμός αφορά την παροχή υπηρεσιών προώθησης νέων προϊόντων και υπηρεσιών της ΔΕΗ, καθώς και κάλυψης νέων ρόλων εξυπηρέτησης πελατών.

Ο ανάδοχος θα αναλάβει να διαθέσει επαρκή αριθμό προσωπικού με αντίστοιχη εμπειρία (promoters/sellers/digital experts), που θα έχουν ως ευθύνη τους:

  • την προώθηση των νέων προϊόντων/υπηρεσιών της ΔΕΗ,
  • την εκπαίδευση των επισκεπτών/πελατών στη χρήση των ηλεκτρονικών καναλιών εξυπηρέτησης (ιστοσελίδα, application, κ.λπ.)
  • την προώθηση της χρήσης των σύγχρονων συσκευών (DIY Kiosks, QMS, tablets κ.λπ.) που θα ενταχθούν στη λειτουργία των καταστημάτων.

Παράλληλα, θα πρέπει να γνωρίζουν όλες τις υφιστάμενες λειτουργίες και συστήματα της ΔΕΗ καθότι πρέπει να είναι σε θέση να καλύπτουν πολλαπλούς ρόλους, ανάλογα με τις ανάγκες του καταστήματος.

Το προσωπικό αυτό θα απασχολείται στα καταστήματα της ΔΕΗ κατά τις ώρες λειτουργίας τους (07:00 έως 20:30), με ελάχιστο ωράριο απασχόλησης τις 4 ώρες την ημέρα.

Όπως ορίζεται στα τεύχη του διαγωνισμού, η ομάδα που θα απασχοληθεί στο υπόψη έργο θα επιλεγεί τελικώς από τη ΔΕΗ, μετά και από προφορική συνέντευξη εάν αυτό κριθεί σκόπιμο.

H διάρκεια ισχύος της σύμβασης είναι μέχρι την κάλυψη του συμβατικού τιμήματος και εκτιμάται ενδεικτικά και όχι δεσμευτικά σε 1 έτος περίπου.

Η ΔΕΗ διατηρεί το δικαίωμα προαίρεσης να αυξήσει την ποσότητα των ανθρωποωρών απασχόλησης της ομάδας έργου μέχρι 50% ή να μειώσει αυτή μέχρι 30% βάσει των πραγματικών αναγκών της.

Δείτε εδώ σε ποια περιοχή έκλεισε η ΔΕΗ εκτάκτως!

Απίστευτη κίνηση από την ΔΕΗ

Αποφασισμένη να ανοίξει το παιχνίδι των φωτοβολταϊκών της πάρκων στην τοπική κοινωνία φαίνεται πως είναι η ΔΕΗ, κάνοντας ουσιαστικά συμμέτοχους τους πολίτες των λιγνιτικών περιοχών στις μεγάλες επενδύσεις που προγραμματίζει σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, η εταιρεία στα φωτοβολταϊκά πάρκα που θα κατασκευάσει με ισχύ 2,5GW, το 5% αυτών να μετοχοποιηθεί σε μερίδια των 1000 ευρώ τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης.

Ένα ποσοστό που σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Π» δεν έχει απαραίτητα κλειδώσει, δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στο πολιτικό προσωπικό της περιοχής να διεκδικήσει την αύξηση της μετοχοποίησης ως ένα πρώτο μεγάλο αντισταθμιστικό όφελος για την περιοχή στα πλαίσια της πραγματικής Δίκαιης Μετάβασης.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ μάλιστα σημειώνει στη συνέντευξή του αναφέρεται και σε κάτι ακόμα σημαντικότερο. Ότι, δηλαδή η απόδοση για όσους επενδύσουν στη συγκεκριμένη μετοχοποίηση θα είναι από 8-10% ετησίως και μάλιστα εξασφαλισμένα σε μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που θα γίνουν στη χώρα στον τομέα της ενέργειας.

Ουσιαστικά η ΔΕΗ προσκαλεί την τοπική κοινωνία για τη δημιουργία μιας ιδιότυπης Ενεργειακής Κοινότητας, απαλλάσσοντάς τους από τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις διαδικασίες αδειοδότησης και φυσικά τα υψηλά κόστη που απαιτούνται ώστε ένας πολίτης να μπει στο μεγάλο παιχνίδι των ΑΠΕ που αποτελούν βασική συζήτηση για την επόμενη μέρα στην περιοχή.

Η ΔΕΗ φυσικά με αυτή την κίνηση βρίσκει και έναν φθηνό «δανεισμό» στο δρόμο για τη μεγάλη επένδυση και φυσικά κάνει συνοδοιπόρο την τοπική κοινωνία που αναζητά διεξόδους για την επόμενη μέρα.

Μιλώντας στον «Π» το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ, Παντελής Καραλευθέρης, τονίζει πως η εταιρεία κάνει ένα γενναίο βήμα για τη Δυτική Μακεδονία και τη Μεγαλόπολη, υιοθετώντας μία πρόταση που κατατέθηκε και στηρίχθηκε τον τελευταίο χρόνο, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα στα μεγάλα ιδιωτικά fund που επιθυμούν να επενδύσουν στα εδάφη της περιοχής: «Θα τολμήσουν να κάνουν το ίδιο όλοι αυτοί που θα επενδύσουν στα εδάφη μας χωρίς ουσιαστικά να πληρώνουν ευρώ γι’ αυτά; Τους προκαλώ».

Ζήσης Πιτσιάβας

TAGS