Καιρός (14/3): Βροχές και ισχυροί άνεμοι

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (14/3): Βροχές και ισχυροί άνεμοι

Αλλάζει σήμερα (14/3) το σκηνικό του καιρού καθώς λίγες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στη νότια νησιωτική χώρα με μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Στην Αττική:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι και κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, ασθενείς σε ένταση, και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοανατολικοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από το μηδέν έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση τη νύχτα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Καιρός (14/3)

Δείτε εδώ και τι προβλέπουν τα Μερομήνια για το 2021!

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3-5 μποφόρ και από το απόγευμα 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη:

Αναμένονται νεφώσεις, από το μεσημέρι στην Κρήτη πιθανώς και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα:

Αναμένονται λίγες νεφώσεις΄, κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο (15/3)

Για την Καθαρά Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και από το μεσημέρι στη Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και κατά τόπους στα βόρεια ημιορεινά. Τα φαινόμενα, που πιθανώς πρόσκαιρα στα δυτικά να είναι κατά τόπους έντονα, από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς και ενισχυόμενοι μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο στα 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σταδιακά σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 6 με 7 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.