Κορωνοϊός: 34χρονη στον Πύργο υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της

Δίνει μάχη για την ζωή της

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 34χρονη στον Πύργο υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της

Ένα σοβαρό αιμορραγικό εγκεφαλικό υπέστη μια 34χρονη γυναίκα από τον Πύργο, κόρη αυτοδιοικητικού από τη Ζαχάρω, η οποία δίνει αυτή τη στιγμή μάχη για την ζωή της.

Η κοπέλα πριν από λίγες μέρες είχε κάνει το AstraZeneca, σύμφωνα με τις πληροφορίες από το patrisnews, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το εγκεφαλικό, το οποίο προήλθε από αιμορραγία και όχι από θρόμβωση, οφείλεται στο εμβόλιο.

Η 34χρονη ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Επειδή η κατάσταση της όμως, κρίθηκε πολύ σοβαρή, μεταφέρεται σήμερα σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου υπάρχουν τόσο το ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, όσο και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, για τη νοσηλεία και την αποθεραπεία παρόμοιων δύσκολων ιατρικών περιστατικών.

Να σημειωθεί ότι από το νοσοκομείο του Πύργου, αμέσως μόλις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κοπέλα, που εισήλθε στην εντατική, ενώ ξεκίνησαν άμεσα και οι ενέργειες για τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Αθήνας, το οποίο ειδικεύεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως σημειώνεται στο τοπικό μέσο ενημέρωσης, έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν το εγκεφαλικό επεισόδιο οφείλεται σε παρενέργειες του εμβολίου. Επίσης, έχει αναλάβει ήδη ο ΕΟΦ τη διερεύνηση του θέματος και αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις. Μια ακόμη 36χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο καθώς εμφάνισε θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία!

34χρονη στον Πύργο υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της

Μία δόση εμβολίου για όσους έχουν νοσήσει

Μόλις πριν από λίγο, στην καθιερωμένη ενημέρωση που έγινε για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας καθώς και για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμών από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, ανακοινώθηκε πως όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό θα κάνουν μόνο μία δόση εμβολίου.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανέφερε για τους ανθρώπους που έχουν νοσήσει πως «η διάρκεια των εξουδετερωτικών αντισωμάτων έναντι του ιού ήταν μεγάλης διάρκειας, μεγαλύτερης διάρκειας από αυτή που πιστεύαμε αρχικά. Δίνει διάρκεια μεγαλύτερη από τους 12 μήνες. Έτσι αποφασίστηκε η τροποποίηση του εμβολιαστικού σχήματος με μία δόση εμβολίου. Ο χρόνος που αποφασίστηκε για να δοθεί η δόση είναι 6 έως 12 μήνες».

Στη συνέχεια τόνισε πως οι δύο δόσεις εμβολίων παρέχουν υψηλό ποσοστό προστασίας από τη βρετανική μετάλλαξη.

Αναφερόμενη στο γεγονός ότι πολλοί ακυρώνουν τα ραντεβού τους για τη δεύτερη δόση, λόγω παρενεργειών που παρουσίασαν μετά την πρώτη δόση, είπε πως: «Το τίμημα να μείνουν με μία δόση εμβολίου είναι σημαντικό».

Αναφερόμενη στις περιπτώσεις που θα γίνει η δεύτερη δόση με διαφορετικό εμβόλιο είπε: «Σε περίπτωση που ένα άτομο κάνει μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση ή θρομβώσεις που αφορούν μεγάλα αγγεία».