Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά» - "Καταπέλτης" ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

«Η μητέρα, με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά» -

Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ με την υπόθεση της Πάτρας, ανέφερε ότι ο θάνατος της 9χρονης «ξεκλειδώνει» την έρευνα και για τους θανάτους των δύο αδελφών της, ενώ επεσήμανε πως το κορίτσι είχε βασανιστικό τέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά», την ώρα που ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι τους (δείτε εδώ σοκαριστικές εικόνες).

Ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι «στο τρίτο παιδί έγινε μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», ενώ τόνισε πως «αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες ή όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν φυσικό θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο».

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως αυτή «η ουσία μπορεί να επιφέρει και από μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητα. Σίγουρα, επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί», εκτίμησε.

Ο ρόλος της μητέρας στην υπόθεση της Πάτρας

«Η μητέρα, με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελά της και πώς επήλθε ο θάνατος», επεσήμανε ο κ. Λέων, σημειώνοντας ότι «το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια» (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια της στην αστυνομία μετά την προσαγωγή της).

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται».

«Οργή» στο Twitter για τη μητέρα

Το κουβάρι στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα έχει αρχίσει να ξετυλίγεται σιγά σιγά. Πριν από λίγη ώρα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για την μητέρα των παιδιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ΓΑΔΑ.

Ο κόσμος εδώ και μέρες ζητάει την επίλυση του ζητήματος, ενώ η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι αυτοί που έχουν ισχυριστεί πως η μητέρα βρίσκεται πίσω από τους θανάτους των τριών παιδιών.

Την ίδια στιγμή, οι χρήστες του Twitter έχουν αποθεώσει την Αγγελική Νικολούλη, τον Θανάση Κατερινόπουλο και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο για την προσφορά τους στην υπόθεση καθώς και για τα όσα έχουν πει ανά καιρούς σε δηλώσεις τους για το θέμα.