Τραγωδία Πάτρα: «Θα έβγαινα εγώ και θα έκλαιγα στην κάμερα;» - Όσα δήλωνε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Τα επικριτικά σχόλια της κατηγορούμενης

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Θα έβγαινα εγώ και θα έκλαιγα στην κάμερα;» - Όσα δήλωνε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Μετά τη σύλληψη της μητέρας από την Πάτρα, Ρούλας Πισπιρίγκου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, εξετάζονται εκτενώς οι δηλώσεις της σε παλαιότερες συνεντεύξεις ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν κάτι οι Αρχές ή να ψυχολογήσουν την ίδια και τις κινήσεις της.

Μιλώντας λοιπόν στην Πόπη Παπαδοπούλου και το T-live, στις 18 Φεβρουαρίου η 33χρονη είχε κατηγορήσει τον κόσμο ότι δεν καταλαβαίνει και ότι προκειμένου να υποδείξουν κάποιον ως δολοφόνο κάνουν λάθη.

Τι δήλωνε παλαιότερα η Ρούλα Πισπιρίγκου σε συνεντεύξεις της

«Ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Δεν θέλει να καταλάβει, δεν θέλει να καταλάβει. Θέλει ένα δολοφόνο. Οι δημοσιογράφοι το έχουνε κάνει όλο αυτό το πράγμα. Αν οι δημοσιογράφοι δεν το είχανε βγάλει καν σαν θέμα, δεν θα είχε γίνει τίποτα τώρα. Και είμαστε σε μια κατάσταση να απολογούμαστε στα τηλέφωνα και στα messenger και σε αυτά, κάθε πέντε λεπτά. Για το τι; Για το ό,τι δεν είμαστε ελέφαντες!

Βγαίνουν και λένε «μαλλί κομμωτηρίου» και η ρίζα είναι έξι δάχτυλα. «Βαμμένο μαλλί»… Το μαλλί μου… αυτό είναι το φυσικό μου, το κατσαρό. Αυτό είναι το φυσικό μου μαλλί. Έτσι με γέννησε η μάνα μου. Λένε για το νύχι. Τα νύχια μου, εγώ τα είχα πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα. Πώς θα βγω έξω, που δεν βγαίνω ούτε να πάω στο νεκροταφείο, να πάω να τα βγάλω, που είναι ημιμόνιμο; Δεν «κόβει» τον κόσμο μέχρι εκεί… Μέχρι και το σκουλαρίκι. Το σκουλαρίκι εγώ το έχω έξι χρόνια. Θα το βγάλω τώρα για ποιο λόγο; Δηλαδή, εάν έβγαζα το σκουλαρίκι, θα πενθούσα; Ή αν έβγαζε ο Μάνος το σκουλαρίκι από το αφτί, θα πενθεί; Δεν μπορώ να καταλάβω, αλήθεια…» είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου στον Alpha.

-Ναι, επίσης, σχολιάστηκε κάτι άλλο… Ότι είχες αποστασιοποιηθεί από το συναίσθημα, δηλαδή, η προσπάθειά σου ήταν περισσότερο, να απαντήσεις σε όλα αυτά τα σχόλια, στα δημοσιεύματα… Δηλαδή έλειπε το συναίσθημα… Αυτό σχολιάστηκε.

«Ναι. Και θα έβγαινα εγώ και θα έκλαιγα στην κάμερα, γιατί; Για να βγουν μετά και να λένε «α… και ο Μπάμπης έκλαιγε. Αλλά, το σκότωσε… Τη γυναίκα του». Δεν τους πιάνεις πουθενά. Δεν βγήκα για να κλαφτώ. Βγήκαμε για να πούμε δύο πράγματα, να μπούνε στη θέση τους, βάσει ανακριβειών».

-Από αυτά που έχεις διαβάσει, από τα μηνύματα που έχεις πάρει και από το περιβάλλον σου, τι είναι αυτό που σας λένε;

«Αυτοί που ξέρουν, κατάλαβαν. Αυτοί που δεν ξέρουν, συνεχίζουν. Αυτοί που έπρεπε να την ακούσουν, την ακούσανε».

-Σε ποιούς αναφέρεσαι;

«Όπως διάβασα για την αστυνομία. Η αστυνομία λέει «αυτό ήτανε δώρο» για αυτούς.

Οτιδήποτε και να κάνουμε, είναι κατά μας. Γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι το έχουμε κάνει εμείς. Εγώ, βασικά. Έτσι; Η αλήθεια δεν αργεί και τότε θα δούμε. Και για το νύχι και για τη βαφή και για τον Μπάμπη και για το σύνδρομο και για τα… όλα».

«Δεν κρυβόμαστε από κανέναν!» - Ο Μάνος Δασκαλάκης "σπάει τη σιωπή του" για πρώτη φορά

Έφτασε η στιγμή, που ο πατέρας των άτυχων παιδιών που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Μάνος Δασκαλάκης, έσπασε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Από την ώρα που μεταφέρθηκε η κατηγορούμενη στη ΓΑΔΑ, όλοι αναζητούσαν και αναρωτιόνταν που ήταν ο πατέρας, και έτσι πριν λίγο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1, το απόγευμα της Παρασκευής 1/4.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία μου χαμένα παιδιά», ανέφερε αρχικά ο Μάνος Δασκαλάκης.

και στη συνέχειαπρόσθεσε: «Όσον αφορά την κατηγορουμένη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας, δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει, με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι», ήταν η σύντομη δήλωση που έκανε κλείνοντας.