«Δεν την έχουμε συναντήσει ποτέ» - Η καθηγήτρια εγκληματολογίας της Πισπιρίγκου αποκαλύπτει

Όλη η αλήθεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Δεν την έχουμε συναντήσει ποτέ» - Η καθηγήτρια εγκληματολογίας της Πισπιρίγκου αποκαλύπτει

Στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, Αλήθειες με την Ζήνα, μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης 7/4 η καθηγήτρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία παρέδιδε μαθήματα στα σεμινάρια εγκληματολογίας που είχε κάνει δώρο ο Μάνος Δασκαλάκης στην γυναίκα του. Ο ίδιος κατηγορήθηκε από παλιό του συμμαθητή για την συμπεριφορά του και χαρακτηρίστηκε μέχρι και μυθομανής.

Η καθηγήτρια ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν την είχε δει ποτέ, καθώς τα μαθήματα ήταν εξ' αποστάσεως και πως δεν γίνεται να συσχετίζονται πάντα τα σεμινάρια αυτά με τέτοια εγκλήματα, διότι όσοι τα παρακολουθούν θα είναι πάντα ύποπτοι.

Οι δηλώσεις της καθηγήτριας εγκληματολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου

«Δεν την έχουμε συναντήσει ποτέ, είναι όλα εξ αποστάσεως. Αν κάποιος δεν ρωτήσει δεν ξέρουν ποιος παρακολουθεί, ούτε κρατάμε παρουσιολόγιο ποιος ήταν στις 4 παρουσιάσεις. Μπαίνουν παρακολουθούν το υλικό, κάνουν τις ασκήσεις τους online και έχουν και δύο εργασίες, μία στη μέση και μία στο τέλος.

Είναι επτάμηνο το σεμινάριο. Εμείς μόνο τις εργασίες κοιτάμε. Εμείς αναλύουμε τις κοινωνικές συνθήκες της εγκληματικής δράσης. Ατομικούς παράγοντες, στρατηγικές πρόληψης του εγκλήματος, τον σχολικό εκφοβισμό, τον ρόλο της αστυνομίας και έχουμε έναν ευρύ κύκλο σπουδαστών», είπε αρχικά.

Έπειτα, συμπλήρωσε: «Πολλούς δημοσιογράφους, ψυχίατρους, στρατιωτικούς… Σε όλα τα πανεπιστήμια, στην εγκληματολογία, δεν διδάσκονται αστυνομικές τεχνικές, είναι κοινωνική επιστήμη, έτσι όπως προσεγγίζεται από εμάς. Αυτά τα κάνει η διεύθυνση εγκληματικών ερευνών. Με αυτή τη λογική, όλοι οι φοιτητές μας θα πρέπει να είναι δυνάμει ύποπτοι. Μιλάμε για τις ουσίες, αλλά για εκείνες που σχετίζονται».

Άγνωστες πτυχές για τη ατέλειωτη ζήλεια της 33χρονης προς τον Μάνο

Ένας ακόμα φιλικό πρόσωπο του ζευγαριού από την Πάτρα κατέθεσε τη δική του εικόνα για τη σχέση τους, την Πέμπτη 7/4 στο Super Κατερίνα. Είναι σημαντικό πριν βγει η τελική γνωμάτευση να έχει γίνει ξεκάθαρος ο λόγος, που η μητέρα έπραξε με τον όποιον τρόπο , καθώς αυτή την στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως της κόρης της.

Η ζήλεια και οι ακρότητες είναι κάτι που ακούγεται συχνά για τη Ρούλα, μιας και η γυναίκα είχε πολύ συγκεκριμένη εμμονή. Όχι μόνο δεν άλλαξε αυτό στα χρόνια αλλά από ότι φαίνεται έγινε πολύ πιο έντονη για τα μάτια του Μάνου.

«Δεν ξέρω αν η Ρούλα ήταν καλή μάνα, για το παιδί πολλές φορές, το Τζωρτζινάκι γινόταν μπαλάκι ανάλογα με το πως πήγαινε η σχέση της με τον Μάνο, τσακωνόταν με τον Μάνο, έβρισκε μηνύματα από κάποιες, είχαν προστριβές, το παιδί ή το πήγαινε στην αδερφή της ή στη μάνα της ή το πήγαινε ο Μάνος στους δικούς του, πριν το παιδάκι αρρωστήσει είχε τέτοιες συμπεριφορές».

Και πρόσθεσε: «Είχε εμμονή τα πάντα γύριζαν γύρω από τον Μάνο. Εκείνος το εκμεταλλευόταν πολλές φορές, σαφέστατα, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ήξερε ότι εκείνη του είχε παθολογική αγάπη».