Θρήνος για τον πρώην άσσο της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια - Σκοτώθηκε ο πατέρας του

Σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Θρήνος για τον πρώην άσσο της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια - Σκοτώθηκε ο πατέρας του

Με ένα τραγικό συμβάν ξημέρωσε η Κυριακή 28/8 για τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Μάρκο Λιβάγια καθώς όπως έγινε γνωστό ο πατέρας του Μίλαν, έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε τα ξημερώματα στον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στην πόλη Καστέλα της Κροατίας.

Είναι ο δεύτερος θάνατος για πατέρα αθλητή το τελευταίο διάστημα καθώς πριν από δύο μήνες είχε φύγει από τη ζωή και ο πατέρας του καλαθοσφαιριστή Μιχάλη Κακιούζη.

Oι λεπομέρειες γύρω από το τραγικό συμβάν

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι η μηχανή που οδηγούσε ο Μίλαν Λιβάγια συγκρούστηκε με αυτοκίνητο και ο πατέρας του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ σκοτώθηκε επί τόπου. Ο Μάρκο Λιβάγια βρισκόταν στην πόλη Όσιγεκ, ενόψει του αποψινού αγώνα της Χάιντουκ Σπλιτμε την ομώνυμη ομάδα για το κροατικό πρωτάθλημα.

Για την τραγωδία έβγαλε ανακοίνωση και η Χάιντουκ εκφράζοντας την οδύνη της για το τραγικό συμβάν και στέλνοντας τα συλλυπητήρια της προς τον διεθνή Κροάτη επιθετικό.

ΠΗΓΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Λίγα λόγια για τη ζωή του Μάρκο Λιβάγια

Ο Μάρκο Λιβάγια (Κροατικά: Marko Livaja, 26 Αυγούστου 1993) είναι Κροάτης διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως επιθετικός στη Χάιντουκ Σπλιτ.

Την περίοδο 2017–18 κατέκτησε το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, συμβάλλοντας και δημιουργώντας τη δική του ιστορία στον σύλλογο. Λόγω διαφωνιών με τον σύλλογο, από τον Φεβρουάριο του 2021 είχε τεθεί σε προσωρινή αδράνεια, μέχρι να υπάρξει νέα συμφωνία που θα φέρει ξανά τον Κροάτη στην επίθεση της Ένωσης, τελικά στις 17 Φεβρουαρίου 2021 έλυσε το συμβόλαιό του και έμεινε επίσημα ελεύθερος από την ΑΕΚ. Υπέγραψε συμβόλαιο με τη Χάιντουκ Σπλιτ την ίδια ημέρα που το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ έληξε.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Ίντερ, χωρίς όμως να πάρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής στη συνέχεια. Τον Ιανουάριο του 2013 η Αταλάντα αγόρασε τα μισά δικαιώματά του από την Τσεζένα. Όμως, υπήρξαν πολλά ζητήματα πειθαρχίας. Το Μάιο του 2014 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τη Ρουμπίν Καζάν. Τον Αύγουστο του 2015 επέστρεψε στην Ιταλία με δανεισμό του στην Έμπολι. Τον Ιούλιο του 2016 υπογράφει μέχρι το 2020 στην ισπανική ομάδα Λας Πάλμας.

Ο Μάρκο Λιβάγια παρακολουθεί ποδοσφαιρικό αγώνα

Τον Ιούλιο του 2017 δόθηκε δανεικός στην ΑΕΚ. Έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας τη σεζόν 2017–18 με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τον Μάιο του 2018 η ΑΕΚ ανακοίνωσε την απόκτησή του, ενεργοποιώντας την οψιόν αγοράς του με το συμβόλαιό του να έχει διάρκεια μέχρι το 2021. Οι αξιοσημείωτες επιδόσεις του παίχτη στην ομάδα έχουν όμως κάποιες φορές επισκιαστεί από πειθαρχικά προβλήματα.

Τον Ιανουάριο του 2021 αρνήθηκε πρόταση ανανέωσης της ΑΕΚ, ζητώντας περισσότερα χρήματα, και αποχώρησε από την ομάδα της ΑΕΚ.

Στις 9 Ιουνίου 2021 συμφώνησε σε νέο συμβόλαιο με τη Χάιντουκ Σπλιτ, το οποίο τον δεσμεύει με την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2024.Τη σεζόν 2021-22 σημείωσε 28 γκολ σε 34 παιχνίδια και αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς στο κροατικό πρωτάθλημα.