Μίμης Δομάζος: «Όταν φεύγουν τέτοιοι...» - Το σπαρακτικό "αντίο" στον Μίμη Παπαϊωάννου

Η ανάρτηση του στο Facebook!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO)
(NDPPHOTO)

Πριν από λίγες μόνο ώρες έχασε την ζωή του ο Μίμης Παιαϊωάννου, ο θρύλος της Ένωσης της ΑΕΚ, σε ηλικία 81 ετών. Με αφορμή αυτή την είδηση θανάτου, ο Μίμης Δομάζος έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook θέλοντας να δείξει έστω και έτσι τον σεβασμό του στον παίκτη της ποδοσφαιρικής ομάδας, που έχει περάσει στην ιστορία - δείτε εδώ την ανακοίνωση της ένωσης για τον εκλιπόντα.

Η ανάρτηση του Μίμη Δομάζου για τον Μίμη Παπαιωάννου

«Όταν φεύγουν τέτοιοι μεγάλοι - σπουδαίοι παίκτες φτωχαίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο... Με τον Μίμη παίξαμε στην Εθνική ομάδα, στην ΑΕΚ και στο Παγκύπριο στην Αμερική... Φίλε μου Μίμη, Μίμη Παπαϊωάννου...καλό ταξίδι...θα σε θυμάται πάντα όλη η Ελλάδα», έγραψε στηνλεζάντα της ανάρτηση τους.

Λίγα λόγια για τον Μίμη Δομάζο

  • Ο Δημήτρης (Μίμης) Δομάζος (Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 1942) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.
  • Το 2003 ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την Ε.Π.Ο. για το εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ.
  • Η IFFHS τον επέλεξε στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.
  • Ήταν ένας από τους τελευταίους λαμπαδηδρόμους που μετέφερε την φλόγα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο, για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.
  • Είναι 50 φορές διεθνής με την Ελλάδα και έχει σημειώσει 4 τέρματα, ενώ για αρκετά χρόνια είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1959 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης εναντίον της Δανίας.
  • 10 Πρωταθλήματα: 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977 (Παναθηναϊκός) και 1979 (ΑΕΚ)
  • Στις 11 Νοεμβρίου 1980 στο ίδιο γήπεδο διεξήχθη φιλικός αγώνας εναντίον της Αυστραλίας, στον οποίο τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στο εθνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Στον συγκεκριμένο αγώνα χρίστηκε σκόρερ, γεγονός που τον καθιστά τον μεγαλύτερο σε ηλικία παίκτη που σκόραρε ποτέ με τη φανέλα της Ελλάδας (σε λιγότερο από τρεις μήνες θα συμπλήρωνε τα 39 του χρόνια). Την εποχή εκείνη ήταν δεύτερος σε συμμετοχές στην ιστορία της Ελλάδας, πίσω από τον Μίμη Παπαϊωάννου.