Κώστας Σημίτης: Σπάνια έξοδος με την σύζυγό του, Δάφνη στο κέντρο της Αθήνας

Αποκλειστικές φωτογραφίες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κώστας Σημίτης: Σπάνια έξοδος με την σύζυγό του, Δάφνη στο κέντρο της Αθήνας

Ο φωτογραφικός φακός του YouWeekly.gr απαθανάτισε τον Κώστα Σημίτη μαζί με την γυναίκα του, Δάφνη Σημίτη σε σπάνια έξοδό τους στο κέντρο της Αθήνας. Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας όπως έχει γίνει γνωστό ζει εδώ και πολλά χρόνια κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δυο τους όπως θα δείτε και από τις παρακάτω αποκλειστικές φωτογραφίες είχαν επιλέξει να φορέσουν casual ρούχα προκειμένου να απολαύσουν την ηλιόλουστη μέρα ενώ και οι δυο φορούσαν μάσκα προστασίας κατά του κορωνοϊού παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει αύξηση κρουσμάτων (δείτε εδώ).

Αποκλειστικές φωτογραφίες του Κώστα Σημίτη με την σύντροφό του, Δάφνη

Κώστας Σημίτης με την σύζυγό του

Αποκλειστική φωτογραφία του Κώστα Σημίτη με την σύζυγό του

Κώστας Σημίτη

Λίγα λόγια για τον Κώστα Σημίτη

Ο Κώστας Σημίτης (Πειραιάς, 23 Ιουνίου 1936) είναι Έλληνας καθηγητής πανεπιστημίου και πολιτικός. Διετέλεσε πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (30 Ιουνίου 1996 - 8 Φεβρουαρίου 2004) και επίσης πρωθυπουργός της ελληνικής δημοκρατίας (18 Ιανουαρίου 1996 - 10 Μαρτίου 2004), ο μακροβιότερος πρωθυπουργός συνεχούς πρωθυπουργικής θητείας.

Μετά την πτώση της Χούντας το 1974, υπήρξε από τους ιδρυτές του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και ανέλαβε αρκετές υπουργικές θέσεις, όταν το κόμμα του ανέλαβε την εξουσία, υπηρετώντας στα υπουργεία Γεωργίας (1981-85), Εθνικής Οικονομίας (1985-87), Παιδείας και Θρησκευμάτων (1989-90), Βιομηχανίας, Ενέργειας, Έρευνας, Τεχνολογίας και Εμπορίου (1993-95).

Στις 18 Ιανουαρίου του 1996 διαδέχτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία μετά από ψηφοφορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Στις 30 Ιουνίου 1996, λίγες μέρες μετά τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Κώστας Σημίτης εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο 4ο Συνέδριο του κόμματος. Επανεξελέγη πρωθυπουργός μετά τη νίκη του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 1996 και του Απριλίου 2000.

Ως πρωθυπουργός προώθησε μία μετριοπαθή εξωτερική πολιτική ταυτόχρονα με τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του μεγάλου ελληνικού δημόσιου τομέα, στοχεύοντας σε μία οικονομική σταθερότητα σύμφωνα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η δεύτερη θητεία του συνοδεύτηκε από την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, με στόχο τη μείωση του πληθωρισμού και του εθνικού χρέους, καθώς και από προσπάθειες επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών για το Κυπριακό πρόβλημα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής. Μεταξύ των σημαντικότερων επιτυχιών της θεωρείται η ένταξη της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση το 2001.