Μετά την επίθεση με γιαούρτια, που δέχτηκε ο Θάνος Πλεύρης το μεσημέρι της Κυριακής (30/4) από αγνώστων στοιχείων δράστες, αυτός και το παιδί του, πήγε αμέσως στο νοσοκομείο, προκειμένου να αποφύγουν κάποια ζημιά ή τραυματισμό.
«Μολις τώρα Τρώγοντας μεσημέρι σε μεζεδοπωλείο στα Πετραλωνα με την γυναίκα μου και τα παιδιά μου θρασύδειλοι αριστεριστές μου επιτέθηκαν με γιαούρτια πετυχαίνοντας εκτός από εμένα τα δυο μου παιδιά. Αυτοί είναι στοχεύοντας εμένα πέτυχαν με γιαούρτια τα παιδιά μου. Άθλιοι», έγραψε στην ανάρτηση του – δείτε εδώ την φωτογραφία.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου για τον τραυματισμό του Θάνου Πλεύρη
Από την εξέταση του οφθαλμίατρου, διαπιστώθηκε «έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος» στο αριστερό μάτι του αλλά και «στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού».
«Περί την ώρα 03:20 μ.μ. προσήλθε επειγόντως στο εξωτερικό οφθαλμολογικό ιατρείο του Γ.Ν.Α ’’ΛΑÏΚΟ’’, κατά τα διάρκεια της Γενικής Εφημερίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης κατόπιν επίθεσης που δέχτηκε στο πρόσωπό του με ρίψη λευκής ρευστής ουσίας παρουσία της οικογένειάς του. Από την οφθαλμολογική εξέταση διαπιστώθηκε έντονη, διάχυτη υπεραιμία και οίδημα επιπεφυκότος αριστερού οφθαλμού καθώς και στικτή απόπτωση επιθηλίου του κερατοειδούς του ιδίου οφθαλμού. Εδόθησαν οι κατάλληλες πρώτες βοήθειες και συνεστήθη θεραπευτική αγωγή και επανεξέταση. Εν συνεχεία ο Υπουργός αποχώρησε σε καλή γενική κατάσταση. Ο Αν. Διοικητής Ο Διοικητής Η Δ/ρια της Οφθ/κής Κλινικής Παπαδάκης Δημήτριος Ροΐδης Θεοφάνης Μίχα Μαρία».
Λίγα λόγια για τον Θάνο Πλεύρη
Ο Θάνος Πλεύρης είναι Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, εν ενεργεία βουλευτής και υπουργός Υγείας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει λάβει μεταπτυχιακό τίτλο Ιατρικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Ασκεί ενεργά τη δικηγορία με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο. Στο ιατρικό δίκαιο έχει συγγράψει σειρά μελετών και βιβλίων, αναφορικώς με την Βιοηθική, τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων, την ιατρική ευθύνη, την συναίνεση του ασθενούς, τις νοσοκομειακές λοιμώξεις.
Ως δικηγόρος έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό ως συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, στη δίκη για το ρατσιστικό περιεχόμενο του βιβλίου του, «Εβραίοι, όλη η αλήθεια» αλλά και ως μέλος της υπερασπιστικής ομάδας των αστυνομικών στη δίκη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, θέση από την οποία τελικά αποχώρησε λόγω της υπουργοποίησης του.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις ως λοχίας πεζοναύτης.