Θυμάστε που είχε γυριστεί το Survivor 1; Δείτε πως είναι σήμερα η περιοχή! Την "διέλυσαν"

Δεν υπάρχει πουθενά πράσινο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θυμάστε που είχε γυριστεί το Survivor 1; Δείτε πως είναι σήμερα η περιοχή! Την

Η Κουάλα Λουμπούρ (KL) έχει αυξηθεί από ένα μικρό ήσυχο κινέζικο χωριό-ορυχείο κασσίτερου, της Μαλαισίας, σε μια πολυσύχναστη μητρόπολη 6,5 εκατ. περίπου σε μόλις 150 χρόνια.

Με μερικά από τα φθηνότερα 5-αστέρων ξενοδοχεία του κόσμου, φθηνά και με μεγάλη ποικιλία τρόφιμα και εμπορικά καταστήματα, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν αυτό το μικρό κόσμημα! Παρά το γεγονός ότι έχει πολλά αξιοθέατα, η Κουάλα Λουμπούρ είναι μια από εκείνες τις πόλεις που η αληθινή χαρά βρίσκεται στην τυχαία περιπλάνηση, βλέποντας, ψωνίζοντας και απολαμβάνοντας φαγητό στο δρόμο σας.

Αρχιτεκτονικά, κάθε ορόσημο της KL μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι είναι ένα αντίγραφο κάποιου άλλου διάσημου. Το Εθνικό Μνημείο στη Λίμνη Gardens είναι ίδιο με το Ιβο Τζίμα Memorial στην Ουάσινγκτον, ΗΠΑ. Το μέγαρο Σουλτάνου Αχμάντ και ο Σιδηροδρομικός Σταθμός είναι όλα παρόμοια με το Ταζ Μαχάλ, τον Τάφο του Hamayun, το Κόκκινο Φρούριο και άλλα κτίρια Μογγόλων στην Ινδία. Υπάρχει ακόμη και ένα κτίριο που αντιγράφει ακριβώς την σχεδιαστική προσέγγιση της La Defence, στο Παρίσι.

To μόνο αυτούσιο κομμάτι αρχιτεκτονικής είναι οι Πύργοι Petronas, ένα αριστούργημα από τον Renzo Piano. Στη KL, το ζεστό και υγρό κλίμα αντιμετωπίζεται από τo χωροταξικό-ρυμοτoμικό σχεδιασμό της πόλης και φυσικά τις μονάδες κλιματισμού. Άλλες πόλεις στην τροπική Νοτιοανατολική Ασία δεν είναι ευλογημένες με στρατηγικά τοποθετημένους πύργους γραφείων και εμπορικών κέντρων, ώστε να φυσάει δροσερός αέρας ακόμη και μέχρι την πόρτα τους.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό!