ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Λαχταριστοί κύβοι ΔΙΠΛΗΣ σοκολάτας με πορτοκάλι και φιστίκια Αιγίνης!

ΑΠΟΛΑΥΣΗ! Λαχταριστοί κύβοι ΔΙΠΛΗΣ σοκολάτας με πορτοκάλι και φιστίκια Αιγίνης!

Ένα «σοκολατάκι» διαφορετικό από όσα έχετε συνηθίσει, τόσο γευστικά όσο και οπτικά. Δύο είδη σοκολάτας δένουν αρμονικά με το πορτοκάλι και τα φιστίκια Αιγίνης για να κερδίσουν κάθε ουρανίσκο.


ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12 ΤΕΜ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20΄ ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ: 2 ΩΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή, σπασμένη σε κομμάτια
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
125 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα
125 γρ. κόντιτα πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Φτιάξτε τους κύβους. Θρυµµατίστε τα φιστίκια Αιγίνης στο µούλτι, χωρίς όµως να γίνουν σκόνη. Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά. Σπάστε σε κοµµάτια τη λευκή σοκολάτα, βάλτε τη στο µπολ και αφήστε τη να λιώσει ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια σπάτουλα σιλικόνης. Στρώστε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος ένα τετράγωνο ταψί διάστασης 20 εκ. αφήνοντας αρκετό να εξέχει από τα τοιχώµατά του. Όταν λιώσει η λεύκη σοκολάτα προσθέστε στο µπολ τα φιστίκια Αιγίνης, τα κόντιτα και το ξύσµα πορτοκαλιού. Ανακατέψτε να οµογενοποιηθεί το µείγµα, αδειάστε το στο ταψί που ετοιµάσατε σε µια παχιά στρώση και ισιώστε την επιφάνειά του µε τη σπάτουλα. Αφήστε το µείγµα να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί. Λιώστε σε ένα άλλο µπολ σε µπεν µαρί και τη µαύρη σοκολάτα. Αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίξτε τη µαύρη σοκολάτα πάνω από τη λευκή, δηµιουργώντας µια δεύτερη λεπτή στρώση. Βάλτε το µείγµα στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες. Όταν παγώσει και σταθεροποιηθεί, βγάλτε το σκεύος από το ψυγείο, τραβήξτε το χαρτί ψησίµατος και µεταφέρετε το µείγµα σε µια επιφάνεια κοπής. Κόψτε σε κύβους, αραδιάστε τους σε µια πιατέλα και σερβίρετε. Διατηρήστε τους στο ψυγείο.


Tip: Για πιο πλούσια γεύση εκτός από τα φιστίκια Αιγίνης και τα κόντιτα, προσθέστε στη λευκή σοκολάτα και 50 γρ. σταφίδες ξανθές ή μαύρες.