Βάσω Γουλιελμάκη: Τα νέα δεδομένα στην ζωή της, η δύσκολη στιγμή του αποχωρισμού με την κόρη της και οι φόβοι που έχει ξεπεράσει...

Αποκλειστική συνέντευξη!

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor

Σε δημιουργική φάση στην ζωή της βρίσκεται η Βάσω Γουλιελμάκη που δουλεύει νυχθημερόν και το απολαμβάνει. Ειδικά μετά και την απόφαση της κόρης της Μαρίλιας Αλαφούζου να σπουδάσει στην Αμερική, η ηθοποιός για να ξεχνιέται από την απουσία της τρέχει και δεν φτάνει σε τηλεοπτικά γυρίσματα και στο θέατρο.

Η ηθοποιός σε μια σπάνια στιγμή της μακριά από σενάρια, μίλησε στο youweekly.gr για τις φοβίες της, την μοναξιά, τον έρωτα, τα νέα δεδομένα στην ζωή της και για τις ενοχές της σαν μαμά...

Η συγκλονιστική συνέντευξη της Βάσως Γουλιελμάκη στο Youweekly.gr

Special thanks στο εστιατόριο Ροή (Πλ. Φιλόμουσου Εταιρείας 1, Αθήνα 105 58) για την ευγενική φιλοξενία

Βάσω Γουλιελμάκη youweekly.gr συνέντευξη

  • Φόρεμα , Vassilis Zoulias

Και τι δεν κάνεις τον τελευταίο καιρό... Γράφεις, παίζεις, σκηνοθετείς, ετοιμάζεις ακόμα και... χορογραφίες. Μπορείς να μας πεις τι είναι όλα αυτά;

“Ναι είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό τρέχω και δεν φτάνω. Ναι μεν είμαι αγχωμένη, αλλά παρόλα αυτά έχω πολύ δημιουργική διάθεση. Ετοιμάζομαι από τις 6 Απριλίου, για εμφανίσεις, κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο “Αλκμήνη”, με τον μονόλογο του Αντώνη Τσιπιανίτη,“Η απολυμένη”. Επίσης έχω κάνει την σκηνοθεσία και τις χορογραφίες για την παιδική παράσταση, “Ο Λούλης ο χαρταετός πηγαίνει στην αρχαία Ελλάδα”στο θέατρο “Από κοινού” και κάνω γυρίσματα για μια υπέροχη κωμωδία των Ρέππα- Παπαθανασίου που θα ξεκινήσει τη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζεσαι με το δίδυμο Ρέππα – Παπαθανασίου. Με τους συγκεκριμένους έχετε πλέον σχέση ζωής...

“Δεν μπορείτε να καταλάβετε την χαρά μου και την ιδιαίτερη τιμή που μου κάνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, που με επέλεξαν για άλλη μια φορά να είμαι στο καστ, από την στιγμή μάλιστα που έχουν πολλές επιλογές με τόσους άλλους ηθοποιούς. Οι Ρέππας – Παπαθανασίου, είναι δυο άνθρωποι που αγαπώ πολύ και που ταιριάζουμε σε όλα, στο χιούμορ, στις ιδέες, στην φιλοσοφία.

Η “Απολυμένη” του Αντώνη Τσιπιανίτη είναι μονόλογος. Φοβάσαι αυτή την μοναξιά πάνω στη σκηνή, που άμα συμβεί κάτι δεν έχεις κανέναν να σε σώσει;

Την φοβάμαι πάρα πολύ και θέλει μεγάλο θάρρος και πολλά κότσια να στέκεσαι ολομόναχος μπροστά στο κοινό... Όμως, κάθε φορά που ανεβαίνω στη σκηνή για τον μονόλογό μου, σκέφτομαι ότι στη ζωή μου έκανα και πολλά άλλα πράγματα που φοβόμουνα να κάνω, οπότε...

Γενικότερα φοβάσαι την μοναξιά στην ζωή σου;

Πάρα πολύ, αντιμετωπίζω όμως με ψυχραιμία τις καταστάσεις. Μπορώ και καταπολεμώ την μοναξιά, όπως καταπολέμησα και άλλες μικροφοβίες στην ζωή μου που μου έχουν συμβεί, πχ μικρούς πανικούς που έχω πάθει κατά καιρούς, ή τον φόβο που με έπιανε όταν βρισκόμουνα σε έναν κλειστό χώρο. Επομένως είναι δυνατόν να μην κάνω προσπάθειες ώστε να ξεπεράσω και την μοναξιά με κάποιο τρόπο; Προσπαθώ συνέχεια να την αποφεύγω, να έχω φίλους, να κάνω πράγματα και να δημιουργώ.

Μεγαλώνοντας έχεις αλλάξει κάτι στη ζωή σου;

Βέβαια έχω αλλάξει παρέες και φίλους και έχω κρατήσει εκείνους που περνάμε μεταξύ μας καλά. Είναι ιερό πράγμα για εμένα η φιλία και πολύ σημαντικό να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που να μας καταλαβαίνουν. Επίσης δεν είμαι πια τόσο παρορμητική όπως ήμουνα παλιά, τώρα πια ακούω πρώτα τον άλλον και μετά του απαντάω, αφού επεξεργαστώ προηγουμένως μέσα στο μυαλό μου αυτό που θα μου πει.

Ποια είναι η Βάσω Γουλιελμάκη

Έκανες επιπολαιότητες για τις οποίες έχεις μετανιώσει;

Όχι. Ποτέ δεν υπήρξα επιπόλαια στη ζωή μου. Από μικρή ήμουνα πολύ ώριμη για την ηλικία μου, όχι ότι δεν έχω κάνει και εγώ χαζομάρες, αλλά ήταν άνευ λόγου και σημασίας.

Φίλους – φίδια έχεις πετάξει από δίπλα σου;

Δεν μου αρέσει να λέω την λέξη “πετάω” όταν μιλάω για ανθρώπους. Δεν τους πετάω... Δίνω πολλές ευκαιρίες μέχρι να καταλάβω ότι κάποιος δεν κάνει να υπάρχει στην ζωή μου, όμως απομακρύνομαι όταν καταλάβω ότι δεν βγάζει πουθενά η σχέση μας και δεν υπάρχει χημεία μεταξύ μας. Δεν θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με επηρεάζουν αρνητικά και που μου μαυρίζουν την ψυχή, τους βάζω στην άκρη, και προτιμώ να είμαστε μακριά και αγαπημένοι.

Υπάρχουν στιγμές που το τηλέφωνο δεν έχει χτυπήσει για επαγγελματικούς λόγους και έχεις αγχωθεί;

Εγώ γενικά αγχώνομαι όταν δεν χτυπάει το τηλέφωνο για επαγγελματικούς λόγους, ευτυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, επομένως δεν αγωνιώ για πολύ. Είμαι τυχερή που το τηλέφωνό μου χτυπάει, αλλά δεν είναι μόνο θέμα τύχης, – μάλλον καθώς φαίνεται κάνω και την δουλειά μου σωστά.

Τι μπορεί να σε κάνει να νιώσεις άβολα πάνω στη σκηνή;

Μόνο η περίπτωση να ξεχάσω τα λόγια μου και να πάθω εκείνη την ώρα μικρά εγκεφαλικά. Όποτε όμως έχει συμβεί, το έχω αντιληφθεί - ευτυχώς μέχρι τώρα - μόνον εγώ και ο συμπρωταγωνιστής μου, κανένας άλλος... Αυτές είναι μικρές άβολες στιγμές που μπορούν να συμβούν στον οποιονδήποτε ηθοποιό.

Όλα όσα δεν ξέρατε για την Βάσω Γουλιελμάκη

Η κόρη σου πλησιάζει τα 20 και σπουδάζει οικονομικά στο εξωτερικό. Θέλεις να μου πεις πως ήσουνα την ώρα του αποχωρισμού μαζί της;

Α καλά, εντάξει... Αυτή η μέρα δεν περιγράφεται, ήταν ένας βίαιος αποχωρισμός που δεν θα ήθελα καν να τον θυμάμαι. Ήμασταν και εγώ και εκείνη drama queen και πολύ στενοχωρημένες, σε ένα αεροδρόμιο που κλαίγαμε αγκαλιασμένες και είχαν “μουσκέψει” τα πάντα από τα δάκρυα και μας έβλεπαν όλοι όσοι ήταν εκεί.

Παρότι παιδί δυο ηθοποιών δεν θέλησε ποτέ να ασχοληθεί με την υποκριτική;

Ποτέ δεν είχε ενδιαφέρον να ακολουθήσει το επάγγελμά μας, ούτε ποτέ μας είπε ότι θα ήθελε να κάνει κάτι καλλιτεχνικό, παρόλο που τραγουδάει και χορεύει καταπληκτικά και παρόλο που μεγάλωσε μέσα στο θέατρο. Είχε εντελώς άλλα ενδιαφέροντα και άλλους στόχους στην ζωή της. Τα υπόλοιπα είναι δικές μου υποθέσεις και δεν νομίζω ότι είναι και οι σωστές.

Ενοχές σαν μαμά ένιωθες;

Εννοείται πως ναι. Ποια μαμά δεν νιώθει ενοχές όταν αφήνει το παιδί της για να πάει να δουλέψει; Έπρεπε να δουλέψω για να ζήσω, δεν την άφηνα για άλλο λόγο. Δεν μου χαρίστηκε τίποτα και όλα τα δούλεψα για να τα κατακτήσω. Δεν πάτησα ποτέ κανένα μαγικό κουμπάκι που να μου ήρθαν όλα στο πιάτο. Δεν με ενδιέφερε καθόλου που τον ελάχιστο χρόνο που είχα προτιμούσα να τον αφιερώνω στο παιδί μου και δεν πήγαινα ούτε στα πάρτι που γινόντουσαν, ούτε σε εκδηλώσεις.

Χώρισες πολύ νέα σε ηλικία. Έναν γάμο θα ξαναέκανες;

Εννοείται, ούτε κατά του γάμου είμαι, ούτε κατά της συμβίωσης.

Αυτή την περίοδο είσαι ερωτευμένη;

Είμαι πάντα ερωτευμένη!

Είσαι περισσότερο συντροφικός άνθρωπος ή της μοναξιάς;

Είμαι συντροφική, θέλω δίπλα μου να έχω ανθρώπους που αγαπώ, τους φίλους μου, το παιδί μου, τους συνεργάτες μου. Την μοναξιά μου την επιλέγω μόνο όταν θέλω να ξεκουράζομαι ή να διαβάσω κάτι, διαφορετικά δεν μου αρέσει καθόλου.

Βάσω Γουλιελμάκη Βιογραφικό

Τι σε εξοργίζει από όλα αυτά που βλέπεις να συμβαίνουν γύρω μας;

Ότι έχει σχέση με την βία και τα παιδιά, μου ραγίζει η ψυχή. Ακούω όλα αυτά που συμβαίνουν και τρομάζω... Νιώθω ότι ζούμε σε μια ζούγκλα και δεν μπορούμε να προφυλαχτούμε από πουθενά.

Για την υιοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ποια είναι η απόψή σου;

Εμένα με ενδιαφέρει οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι και αληθινοί. Τίποτε άλλο... Έναν καλό γονιό δεν τον καθορίζει το φύλο αλλά η ανθρωπιά του...

Βάσω Γουλιελμάκη

  • Φόρεμα , Vassilios Kostetsos
  • Κοσμήματα , The Grecian, thegrecian.gr

Credits

  • Φωτογραφίες : Κώστας Καπαρελιώτης
  • Styling: Έλενα Οικονόμου
  • Μακιγιάζ μαλλιά : Θεανώ Βαρδάκα