Ίσως όταν γνωρίζεις τους φίλους του αγοριού σου, να πιστεύεις ότι σε συμπαθούν. Και γιατί να μην σε συμπαθούν άλλωστε; Ούτως ή άλλως, μπροστά σου ποτέ δεν υπήρξαν αγενείς ούτε έδειξαν κάτι να τους ενοχλεί. Είσαι σίγουρη όμως ότι πίσω από την πλάτη σου δε σε έχουν κριτικάρει ή κακολογήσει, είτε μόνοι τους κρυφά από το αγόρι σου είτε και σε εκείνον;

Αν βρεθείς μπροστά σε συζήτηση αγοροπαρέας σίγουρα κάποια στιγμή θα πέσεις και στη φάση που σχολιάζουν την κοπέλα κάποιου από την παρέα, πιθανότατα που δεν είναι μπροστά. Την έχεις γνωρίσει και εσύ και δεν έχεις τίποτα αρνητικό να της προσάψεις. Μάλιστα σου φαίνεται υπερβολικά καλή για αυτόν.

Αν αναρωτιέσαι τι λένε για εσένα όταν δεν είσαι μπροστά ή αν έχεις έστω και μία μικρή υποψία ότι δε σε συμπαθούν μην απορήσεις. Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα. Πρέπει να μάθεις ότι οι άντρες σπάνια «εγκρίνουν» τις κοπέλες των φίλων τους και όσο κι αν δεν το παραδέχονται μιλάνε πολύ για τις σχέσεις τους, αναλύουν και κριτικάρουν και μάλιστα περισσότερο από ότι οι γυναίκες.

Αν, λοιπόν, είσαι η κοπέλα κάποιου σίγουρα θα βρεθείς στο μέσο συζητήσεων και σκληρής κριτικής – σχολιασμού, ακόμα κι αν δεν έχεις δώσει καμία απολύτως αφορμή. Και δυστυχώς οι περισσότεροι δε συμπαθούν την κοπέλα του φίλου τους άσχετα από το πόσο «εντάξει» είναι, πόσο όμορφη ή πόσο ο ίδιος την αγαπάει. Θα βρουν κάποιο λόγο για να μην ανήκουν στο κλαμπ των θαυμαστών της.

Θέλεις, λοιπόν, να μάθεις γιατί δε σε συμπαθούν οι φίλοι του; Εμείς θα σου παρουσιάσουμε τους πιο συνηθισμένους λόγους. Φρόντισε μόνο να μην το πάρεις προσωπικά.

1. Πιστεύουν ότι τον έχεις αλλάξει και τον έχεις απομακρύνει

Φυσικά υπάρχουν περιπτώσεις όπου η κοπέλα κάποιου είναι υπερβολική και δεν τον αφήνει να κάνει ρούπι μακριά της. Αν, όμως, δεν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, τότε υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα ο φίλος σου να μένει σπίτι μαζί σου και να μη βγαίνει συχνά με τους φίλους του επειδή απλά ο ίδιος το προτιμάει. Ένας άντρας, πολλές φορές νιώθει όμορφα με τη σταθερότητα και τη ζεστασιά μιας σχέσης και ξέροντας ότι υπάρχει κοπέλα που τους περιμένει σπίτι θέλουν πραγματικά να μείνουν μαζί της. Να δουν μια ταινία, να χαλαρώσουν στον καναπέ και όχι να βγουν έξω με τους φίλους τους. Αυτό συνήθως δε θα το παραδεχτούν στην παρέα τους, κάτι που όμως δεν είναι λάθος της κοπέλας. Πόσες φορές δεν έχει τύχει να καλέσουν το φίλο σου, ενώ είστε μαζί, και να του πουν για κάποια έξοδο, εσύ να του πεις να βγει μόνος του κι εκείνος να αρνηθεί στους φίλους του λέγοντας ότι εσύ θέλεις να μείνει μαζί σου μέσα; Συμβαίνει πολλές φορές και μετά γυρνάει και σου εκμυστηρεύεται ότι κι αυτός προτιμάει να μείνει μέσα μαζί σου. Απλώς δεν το παραδέχεται στους φίλους του για να μην τους απορρίψει. Τα ρίχνει σε εσένα με αποτέλεσμα να σχηματίζουν οι φίλοι του την άποψη ότι τον απομακρύνεις και τον αλλάζεις. Ο διασκεδαστικός και πρώην “party animal” φίλος τους που πρώτα γυρνούσαν τα βράδια από εδώ κι από κει, έγινε ξαφνικά βαρετός και σπιτόγατος. Δε βλέπουν ότι είναι ευτυχισμένος και απλά θεωρούν εσένα ως την αιτία μιας τεράστιας και αρνητικής (κατ’ αυτούς) αλλαγής. Αντίθετα, αν γνώριζαν ότι ο κολλητός τους έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο ζωής γιατί τον κάνει χαρούμενο και τον προτιμάει, ότι θεωρεί ανώριμο και ρηχό το δικό τους, απλά θα υπήρχε θέμα μεταξύ τους.

2. Είσαι συνέχεια μέσα στα πόδια τους

Αυτό είναι πράγματι δικό σου φάουλ αλλά ενδέχεται να είναι και επιθυμία του καλού σου, οπότε η ευθύνη είναι μισή μισή. Πρέπει να καταλάβουμε γυναίκες και άντρες ότι είναι άλλο κομμάτι οι φίλοι και οι δραστηριότητες που κάνουμε μαζί τους και άλλο η σχέση μας με το σύντροφο. Μπορεί να είσαι σούπερ άτομο αλλά δεν έχει σημασία. Ειδικά για τους άντρες είναι πολύ καταπιεστικό να υπάρχει μονίμως στην παρέα η κοπέλα κάποιου και να πρέπει να φιλτράρουν λόγια, κινήσεις, κλπ. Το να τους γίνεις κολλιτσίδα δε θα βοηθήσει να σε συμπαθήσουν αλλά αντίθετα να σε… σιχαθούν!!!! Είναι μια χαρά να βγαίνετε όλοι μαζί περιστασιακά αλλά έχει μεγάλη διαφορά να είσαι συνέχεια μέσα στα πόδια τους και να μην μπορούν να κάνουν τα δικά τους. Ακόμα, λοιπόν, κι αν το αγόρι σου σε θέλει συνέχει πλάι του πρέπει να σκεφτείς εσύ ότι οι φίλοι του δεν είναι σύμφωνοι με αυτό οπότε να τους δώσεις λίγο χώρο.

3. Ακούνε μόνο για τις άσχημες στιγμές σας

Όταν για έναν άντρα δεν είσαι μια απλή περιπέτεια ή κάτι περιστασιακό αλλά αντίθετα σε βλέπει σοβαρά, συνήθως δε θέλει να μοιράζεται με τους φίλους του πράγματα που αφορούν τη σχέση τα οποία είναι πικάντικα και έχουν να κάνουν με πονηρές λεπτομέρειες που ενδεχομένως στην αρχή τους έλεγε και πάντα ψοφάνε να τα συζητάνε. Αυτό δείχνει ότι σε σέβεται και σε βλέπει σοβαρά γι’ αυτό και κρατάει την προσωπική σας ζωή μυστική. Όμως, αντίθετα, δε συμβαίνει το ίδιο με τις περιπτώσεις που υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή περνάτε μια δύσκολη περίοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άντρες μιλάνε και μιλάνε πολύ. Που σημαίνει πως όταν κάτι πάει στραβά, όταν καυγαδίσετε, κλπ., είναι πολύ πιθανό να τους μεταφέρει με το νι και με το σίγμα το τι έγινε, το τι είπες και όλες τις λεπτομέρειες και μάλιστα να τα παρουσιάσει όπως θέλει. Αυτό το κάνουν για να εκφράσουν το παράπονό τους ή για να ακούσουν και από τους φίλους τους ότι ναι όντως υπάρχει πρόβλημα. Και φυσικά για να ζητήσουν μία συμβουλή. Αυτό σημαίνει για σένα, ότι οι φίλοι του μαθαίνουν μόνο τα κακά της σχέσης σας, πιστεύουν ότι είστε μόνο γεμάτοι προβλήματα και καυγάδες και ότι εσύ στην καλύτερη είσαι τρελή ή σκύλα. Σπάνια ένας άντρας θα μιλήσει στους φίλους του για το ρομαντικό δείπνο που του ετοίμασες ή για τις γλυκούλες παντόφλες που του αγόρασες. Δε μοιράζονται τις καλές και τρυφερές στιγμές σας παρά μόνο τις νευρικές εκρήξεις σου και τις σκηνές ζηλοτυπίας. Έτσι, είναι λίγο δύσκολο να σε «διαφημίσει» στους φίλους του και να τους εμπνεύσει θετική άποψη για εσένα. Μην απορείς αν δε σε συμπαθούν οι φίλοι του με αυτά που ακούνε για σένα.

4. Δεν υπάρχει καμία προοπτική για κρεβάτι μαζί σου

Οι άντρες είναι λίγο περίεργα όντα και σκέφτονται διαφορετικά από τις γυναίκες. Τις περισσότερες φορές που γνωρίζουν μια γυναίκα τη βλέπουν και την αξιολογούν ως πιθανή κατάκτηση και σεξουαλική επιτυχία. Αν δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα πολλές φορές δεν τους αφορά καθόλου η κοπέλα ούτε ενδιαφέρονται να γίνουν «φίλοι» μαζί της ή να κάνουν παρέα. Κάπως έτσι είναι και με την κοπέλα του κολλητού που αποτελεί βέβαια και ειδική περίπτωση. Μπορεί να είσαι πολύ καλή, πολύ διασκεδαστική και ευχάριστη στην παρέα όμως πάντα θα είσαι μια συγκεκριμένη κατηγορία, χωρίς άλλη προοπτική. Επομένως, δεν τους αφορά να έχουν περαιτέρω σχέση μαζί σου και να μπουν στη διαδικασία να αλληλεπιδράσουν με εσένα και να σε συμπαθήσουν πραγματικά. Και δεν έχει να κάνει καθαρά μόνο με το κρεβάτι αυτό αλλά και με το γεγονός ότι δεν «επιτρέπεται» ούτε καν να νιώσουν μια έλξη ή να υπάρξει ένα φλερτ μαζί σου. Άρα, ενδιαφέρον μηδέν γιατί ακόμα κι αν τους αρέσεις πρέπει να πατήσουν φρένο. Επομένως, μην το παίρνεις προσωπικά που δε σε συμπαθούν οι φίλοι του, απλά δεν ασχολούνται καν.

5. Δεν έχει νόημα να τους αρέσεις πραγματικά

Σε συνέχεια των παραπάνω, οι άντρες φίλοι του αγοριού σου μπορεί να το τραβήξουν πιο μακριά. Επειδή είσαι εκτός παιχνιδιού, απαγορευμένη και εκτός ορίων σύμφωνα με τον αντρικό κώδικα φιλίας κι αν δε θέλουν να χαλάσουν τη φιλία τους δεν πρέπει να αφήσουν ελεύθερο τον εαυτό τους, καμιά φορά σε γνωρίζουν τόσο – όσο. Δηλαδή, τόσο ώστε να πουν τη γνώμη τους για σένα και να σιγουρευτούν ότι είσαι «οκ» για εκείνον αλλά μέχρι εκεί, ειδικά σε περίπτωση που σε βρίσκουν ελκυστική και είσαι του γούστου τους, προκειμένου να μην προκύψει κάτι επικίνδυνο και να μην μπουν στον πειρασμό. Διότι αν σε συμπαθήσουν τόσο ώστε να τους αρέσεις πραγματικά δε θα έχει νόημα και η κατάσταση θα μπλέξει πολύ. Πάνε, λοιπόν, στο άλλο άκρο και προτιμούν να αδιαφορήσουν ή και να σε αντιπαθήσουν προκειμένου να γλιτώσουν από μια καταστροφική κατάσταση. Καμιά φορά, λοιπόν, αν αναρωτιέσαι γιατί δε σε συμπαθούν οι φίλοι του, σκέψου ότι μπορεί και να σε συμπαθούν υπερβολικά ή να κρατάνε αποστάσεις ασφαλείας.

6. Συμπεριφέρεσαι σαν τη μαμά της παρέας

Πολλές κοπέλες συμπεριφέρονται στο αγόρι τους σαν τη μαμά του, ίσως γιατί τους βγαίνει το μητρικό ένστικτο ίσως γιατί απλά οι ίδιοι είναι σαν παιδιά και επιζητούν τη φροντίδα και την προσοχή, ίσως γιατί απλά είναι η φύση μας να φροντίσουμε και τα «νταντεύουμε» τους άλλους. Κάποιες κοπέλες όμως δε μένουν στο αγόρι τους αλλά νομίζουν ότι μπαίνοντας στην παρέα του γίνονται η «μάνα του λόχου» και αρχίζουν να φέρονται σαν μαμά σε όλα τα αγόρια της παρέας κάτι που καταντάει ενοχλητικό το λιγότερο. Ας μην ξεχνάμε ότι οι άντρες ανεξαρτήτως ηλικίας όταν βρίσκονται με τους κολλητούς τους γίνονται κάτι παραπάνω από παιδιά και πολλές φορές θέλουν να «γελοιοποιούνται». Το να έχουν μονίμως την κοπέλα κάποιου (ούτε καν τη δική τους) να τους κάνει παρατηρήσεις, να τους συμμορφώνει, να τους υπαγορεύει τι θα κάνουν, κλπ., είναι κάτι που δεν ανέχονται και φυσικά σε βάζει αυτομάτως στη λίστα ατόμων που αντιπαθούν. Εσύ μπορεί να έχεις καλές προθέσεις και πολλές φορές απλά να θέλεις να τους συμβουλεύσεις ή να πεις μια γυναικεία γνώμη, δε θα το πάρουν έτσι όμως οπότε καλύτερα να μη μιλάς και να μην ανακατεύεσαι γιατί απλά θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα στη σχέση σας.

7. Δε σε θεωρούν αρκετά καλή για το φίλο τους

Όταν η σχέση ενός κολλητού σοβαρεύει και το καταλαβαίνουν οι φίλοι του, αρχίζουν να σε περνάνε από ακτινογραφία. Ολόκληρη ανάλυση προφίλ σκαρώνουν προκειμένου να δουν τι είσαι και αν είσαι αρκετά καλή για τον κολλητό τους. Και φυσικά αρχίζουν να κάνουν ένα σωρό εικασίες γα εσένα και να καταλήγουν σε συμπεράσματα που δεν ευσταθούν. Ποτέ καμία δεν είναι αρκετά καλή για να βγάλει τον κολλητό τους από την «αγορά» και το παιχνίδι. Ίσως γιατί τον έχουν πολύ ψηλά στα μάτια τους ως «παίχτη» ή ίσως γιατί απλά δε θέλουν να χάσουν το συνεργό τους στο κυνήγι. Μην απορείς γιατί δε σε συμπαθούν οι φίλοι του, μπορεί να είσαι η τέλεια γυναίκα αντικειμενικά από όλες τις απόψεις, μπορεί στην πραγματικότητα εκείνος να είναι πολύ λίγος για εσένα. Οι φίλοι του όμως δε θα το δουν έτσι, μπορεί να είσαι κελεπούρι για αυτόν αλλά θα σε θεωρήσουν λίγη.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Μάθε τι δείχνει το φιλί του για σένα! Τι σημαίνει το πεταχτό φιλί και τι το γαλλικό

Έρωτας στην παραλία- Πώς θα τον κάνετε να σας προσέξει

Με αυτά τα είδη των γυναικών οι άνδρες «το βάζουν στα πόδια»! Ανήκεις σε κανένα;

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Έλληνας ηθοποιός από τους αγαπημένους, κατακεραυνώνει Αλίκη Βουγιουκλάκη και Τζένη Καρέζη…Ποιος είναι;

Πασίγνωστη παρουσιάστρια πήγε καλεσμένη στην Τατιάνα και την έστησε στον τοίχο: «Μην κάνει συνέχεια την χαζή…»

Συγκλονίζει Έλληνας τραγουδιστής για την κατάσταση της υγείας του: «Το αιμάτωμα έδειξε ότι έχω…»

loading...