3 διαστροφικές συνταγές με μπέικον που θα σε κάνουν να παλαβώσεις

3 διαστροφικές συνταγές με μπέικον που θα σε κάνουν να παλαβώσεις

Είναι το υλικό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ψυγείο σου, αφενός ποτέ δεν ξέρεις και αφετέρου γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ποιο άλλο αλλαντικό μπορεί να ξεδιπλώσει τέτοιες επουράνιες γεύσεις και τόσο έντονα συναισθήματα, τόσο σε αλμυρές, όσο και σε γλυκές συνταγές; ΚΑΝΕΝΑ.


"Παχυντικό"; "Χοληστερίνη"; "Λίπος"; "Βρωμιά"; Να μερικές άσχημες λέξεις που πολλές φορές μπαίνουν στην ίδια πρόταση με αυτό το "αγαθό υλικό". Αρχικά WTF και δεύτερον δεν ακούω τίποτα.

Οι μόνες λέξεις που (πρέπει να) ταιριάζουν με το μπέικον είναι "ζουμερό", "αμβροσία", "θεία κοινωνία" (θα πέσει φωτιά να με κάψει -το ξέρω). Αυτά, ναι, τα ακούω και ίδια στιγμή είμαι πάνω από το τηγάνι τσιγαρίζοντας μερικές φέτες μπέικον προκειμένουν να τις καραμελώσω και να φτιάξω μία αρρωστημένα γλυκιά ή αλμυρή συνταγή. Γιατί το μπέικον ταιριάζει όπου και να το βάλεις. Αυτή ακριβώς είναι η μαγεία του. Και θα στην επιβεβαιώσουμε με τις παρακάτω συνταγές. διαβάστε παρακάτω...

Πουρές απο ψητή πατάτα με μπέικον, μπαχαρικά και λιωμένο τυρί


1 μεγάλη πατάτα, πλυμένη και καθαρισμένη
4 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
1/2 του φλ. sour cream (αν δεν έχεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι στο οποίο θα ρίξεις μερικές σταγόνες λεμόνι)
1/2 του φλ. τυρί κρέμα
1/2 του φλ. τυρί τσένταρ (ή οποιοδήποτε κίτρινο τυρί της επιλογής σου)

2-3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
1/4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ. μπούκοβο σε νιφάδες
1 κ.γ. αλάτι
πιπέρι
2 κ.γ. σχοινόπρασο αποξηραμένο, (ψιλοκομμένο-αν είναι φρέσκο)
3-4 κλωνάρια μαιντανού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Άλείφεις την πατάτα με 1 κ.γ. ελαιόλαδο, την τυλίγεις σε ένα αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 30-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Εναλλακτικά, μπορείς να την βράσεις σε αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις 1 κ.γ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζεις το μπέικον, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει τραγανό. Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρείς από το τηγάνι και το αφήνεις να στραγγίξει πάνω σε ένα απορροφητικό χαρτί, αλλά κρατάς 2 κ.σ. από το λίπος.

Για τις ψητές, σαν τηγανιτές, πατάτες
Παράλληλα, καθάρισε και κόψε 1 ή 2 πατάτες (όσες επιλέξεις να ψήσεις) σε κομμάτια. Σε ένα ταψί, βάλε μία λαδόκολλα και τοποθέτησε τις πατάτες μαζί με το λίπος από το μπέικον που έχεις κρατήσει. Ψήσε για 10 λεπτά, στους 200 βαθμούς και μετά γύρισε τις και ψήσε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και να μαλακώσουν από μέσα.

Τώρα. Επιστρέφοντας στην αρχική συνταγή, σε ένα μπολ, θα λιώσεις την ψητή (ή βρασμένη) πατάτα, θα ρίξεις όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής εκτός από τα μυρωδικά και το μπέικον. Ανακατεύεις και γαρνίρεις με το σχοινόπρασο, το μαιντανό και το μπέικον. Σερβίρεις και αφήνεις τη γλώσσα σου να περιπλανηθεί και να κολυμπήσει στην παχύρευστη λίμνη του πουρέ. Νιρβάνα.

Σάντουιτς με τυρί, μπέικον και αυγό




Υλικά





  • 4 ψωμάκια στρογγυλά ανοιγμένα στη μέση

  • 4 φέτες τυρί ένταμ ή κασέρι

  • 8 φέτες μπέικον

  • 1-2 ντομάτες σε φέτες

  • 4 αβγά

  • μερικά φύλλα μαρουλιού

  • μαγιονέζα

  • αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το αφαιρείτε.

Προσθέτετε στο τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνετε τα αβγά ανά δύο. Σκεπάζετε με καπάκι και ψήνετε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι των αβγών και να μείνει υγρός ο κρόκος τους. Τα βγάζετε προσεκτικά στην άκρη με σπάτουλα. Ψήνετε τα ψωμάκια για λίγο στο τηγάνι από την κομμένη πλευρά να ζεσταθούν και τα βγάζετε στην άκρη.

Στήνετε τα σάντουιτς: Απλώνετε μια κουταλιά μαγιονέζα στο κάτω μέρος του ψωμιού και συνεχίζετε με λίγο μαρούλι, μια φέτα τυρί, μπέικον, ντομάτα, αβγό. Σκεπάζετε με το πάνω μέρος του ψωμιού, στερεώνετε τα σάντουιτς με καλαμάκια και σερβίρετε αμέσως.

Τηγανιτά μπαστουνάκια με μπέικον και μοτσαρέλα



Το μόνο που θα χρειαστείς είναι


Μοτσαρέλα σε μπαστουνάκια
Λάδι για το τηγάνισμα
Μπέικον
Για κάθε μπαστουνάκι τυριού χρειάζεσαι δύο φέτες οπότε υπολογίζεις την ποσότητα όπως εσύ λαχταράς! (π.χ 4 μπαστουνάκια 8 φέτες μπέικον).

Η εκτέλεση:

To τυρί πρέπει να είναι στο ψυγείο αρκετές ώρες πριν το τηγανίσεις

Παίρνεις ένα μπαστουνάκι μοτσαρέλα και το τυλίγεις μέσα σε μία φέτα μπέικον. Βάζεις άλλη μία φέτα –χιαστή- και κρατάς τις άκρες με δύο οδοντοφλυφίδες για να μη σου “ανοίξει” όταν μπει στο καυτό λάδι (γίνεται κάτι σαν γεμιστό σουβλάκι).

Τηγανίζεις σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει- έντονα και λαχταριστά- και τα βάζεις σε μία λαδόκολλα.

Σεβρίρεις με την αγαπημένη σου σος (π.χ γιαούρτι με άνιθο, μαγιονέζα με μουστάρδα).

Καλή όρεξη!

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Πεντανόστιμα hot dog με σπιτικά ψωμάκια!

Πεντανόστιμα: Οι 3 πιο πετυχημένες συνταγές για τοστ παγκοσμίως!

Απολαυστικές: Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές για πίτσες από όλο τον κόσμο!