Υλικά

400 γρ. φράουλεςφρέσκιες, πολτοποιημένες
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

Με την κρέμα αυτή μπορούμε να αλείψουμε μπισκότα, κέικ ή να την χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη τούρτας.

Υλικά

400 γρ. φράουλεςφρέσκιες, πολτοποιημένες
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
Για 850 γρ.

krema-fraoulas-sokolata

Προετοιμασία: 20΄

Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 35°C-40°C (δηλαδή τόσο που να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά, κατά προτίμηση με ένα μπλέντερ χειρός προσέχοντας ώστε η κρέμα να μην πάρει αέρα. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: www.steliosparliaros.gr

Δείτε ακόμη:

Μους λεμονιού με ρυζόγαλο και κόκκινα φρούτα

Εκπληκτικό! Πώς να φτιάξεις υποβρύχιο μαστίχα

Δροσερό και εξωτικό: Ζελέ σοκολάτα με κόκκινα φρούτα και καρύδα!

 

loading...