Πανεύκολη κρέμα φράουλας και σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Πανεύκολη κρέμα φράουλας και σοκολάτας από τον Στέλιο Παρλιάρο!
Υλικά

400 γρ. φράουλεςφρέσκιες, πολτοποιημένες
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου

Με την κρέμα αυτή μπορούμε να αλείψουμε μπισκότα, κέικ ή να την χρησιμοποιήσουμε ως επικάλυψη τούρτας.

Υλικά

400 γρ. φράουλεςφρέσκιες, πολτοποιημένες
400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
Για 850 γρ.

krema-fraoulas-sokolata

Προετοιμασία: 20΄

Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Λίγο πριν πάρει βράση τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε για ένα λεπτό να μαλακώσει η σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσει στους 35°C-40°C (δηλαδή τόσο που να το αισθανόμαστε χλιαρό στο δάχτυλό μας) και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε ξανά, κατά προτίμηση με ένα μπλέντερ χειρός προσέχοντας ώστε η κρέμα να μην πάρει αέρα. Γεμίζουμε βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.

Πηγή: www.steliosparliaros.gr

Δείτε ακόμη:

Μους λεμονιού με ρυζόγαλο και κόκκινα φρούτα



Εκπληκτικό! Πώς να φτιάξεις υποβρύχιο μαστίχα



Δροσερό και εξωτικό: Ζελέ σοκολάτα με κόκκινα φρούτα και καρύδα!