Ό,τι πιο απολαυστικό έχετε δοκιμάσει! Σουφλέ σοκολάτας γάλακτος

Ό,τι πιο απολαυστικό έχετε δοκιμάσει! Σουφλέ σοκολάτας γάλακτος
Συστατικά
βούτυρο
κρυσταλλική ζάχαρη
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
120 γρ. νερό
30 γρ. κακάο
1 κρόκο αυγού
20 γρ. κορνφλάουρ
6 ασπράδια
70 γρ. άχνη ζάχαρη

Μέθοδος Εκτέλεσης
Ετοιμάζουμε 6 πορσελάνινα ατομικά «μπολάκια» για σουφλέ (100-150 ml) βουτυρώνοντας τα καλά και μετά πασπαλίζοντάς τα με κρυσταλλική ζάχαρη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το κακάο και όταν φτάσουν σε βρασμό αφαιρούμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και μετά το αδειάζουμε στο μπολ με τη σοκολάτα.
Αφήνουμε μισό λεπτό και μετά ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέτουμε τον κρόκο και ομογενοποιούμε το μείγμα ανακατεύοντας καλά με τη βοήθεια ενός σύρματος
Tέλος προσθέτουμε το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας καλά μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό στο μείγμα.
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ και τα χτυπάμε σε μαρέγκα με το σύρμα ή στο μίξερ.
Προσοχή σε 2 σημεία. Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μόνα τους και όταν αρχίσει να σφίγγει η μαρέγκα προσθέτουμε τη μισή άχνη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει καλά. Προσθέτουμε σιγά σιγά και την υπόλοιπη ζάχαρη χτυπώντας μέχρι να σφίξει καλά η μαρέγκα αλλά προσέχουμε να μην περάσει το στάδιο που από «απαλή» γίνεται «σκληρή» και τρίβεται.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας θυσιάζουμε το 1/3 από τη μαρέγκα ανακατεύοντας τη καλά στο μείγμα της σοκολάτας.
Την υπόλοιπη μαρέγκα την προσθέτουμε σιγά - σιγά μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας πολύ απαλά ώστε να μην χάσουμε όγκο από τη μαρέγκα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα 6 μπολάκια.
Με το μικρό δαχτυλάκι μας κάνουμε ένα μικρό αυλάκι στην περιφέρεια από τα μπολ απομακρύνοντας τη ζύμη από εκεί. Σαν να λείπει ένα δαχτυλίδι γύρω-γύρω. Αυτό είναι ένα καλό μυστικό και επιτρέπει στο σουφλέ να φουσκώσει πιο ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε λίγη άχνη αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως!

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Παγωτό που δεν έχεις ξαναφάει- Ξυλάκια αβοκάντο με γλάσο σοκολάτας

Cheesecake σε 5 λεπτά; Αυτή είναι η συνταγή που θα λατρέψεις

Παραδοσιακός μπακλαβάς; Κι όμως μπορείς να τον φτιάξεις με αυτή τη συνταγή!

Τα καλύτερα μας σήμερα:


Πανικός! Τα καρφιά του Δήμου Βερύκιου στον Κρατερό Κατσούλη: «Εγώ έδιωξα την γυναίκα σου από τον Alpha;»


Αποκάλυψη! Δείτε για πρώτη φορά τον σύντροφο της Πάολα! Tα τρυφερά τετ-α-τετ!


Η Τζένη Μπαλατσινού και η τρυφερή αγκαλιά με τον…άντρα της ζωής της! Ότι πιο γλυκό είδαμε σήμερα…