Υλικά συνταγής
Για τη βάση

250 γραμμ. μπισκότα digestive

80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα

250 γραμμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμμ. ζάχαρη άχνη

300 γραμμ. τυρί κρέμα

1 λεμόνι (ξύσμα)

Για τη σάλτσα βύσσινο

1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο

1½ κ.σ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη. Τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα τα ψιχουλιάζουμε να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. βουτυρωμένη στρώνουμε το μείγμα μπισκότου και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10΄. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε ελαφριά σαντιγί (όχι πολύ χτύπημα γιατί θα σφίξει). Προσθέτουμε το ξύσμα και το φρέσκο τυρί κρέμα και απαλά τα χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα να ενωθούν. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο ψημένο και κρύο πλέον μπισκότο. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Στραγγίζουμε τα βύσσινα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το χυμό από το βύσσινο με το κορν φλάουρ και ανακατεύοντάς το συνέχεια με σύρμα το αφήνουμε να δέσει για 2΄-3΄. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Την απλώνουμε στο παγωμένο τσιζκέικ.

Παγώνουμε στο ψυγείο περίπου 30΄.

argiro.gr

 

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Λαχταριστή τούρτα σοκολατίνα

Πανάλαφρο παγωτό μάνγκο από τον Άκη

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Το τερμάτισε! Ποιο αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο έχει φόντο στο κινητό του τον Άγιο Παϊσιο

«Έχει πρόβλημα με τα ελληνικά της και…»: Ποιος «στολίζει» δημοσίως την Κατερίνα Καινούργιου

Παντελής Παντελίδης: Η οικογένεια πήγε το βραβείο στο μνήμα του – Tα συγκινητικά λόγια του πατέρα του!

loading...